Victorie fara drept de apel: Cati primari au fost votati de toti cei care au mers la urne

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 15:492313 citiri
Victorie fara drept de apel: Cati primari au fost votati de toti cei care au mers la urne
Foto: Arhiva Ziare.com

Unii candidati la alegerile locale au obtinut o victorie fara drept de apel. E vorba de 82 de primari care au fost alesi cu 100% din voturi, iar cei mai multi sunt maghiari.

Dintre edilii care au fost votati de toti cei care au mers la urne, 54 fac parte din UDMR, ceea ce inseamna aproape doua treimi din total.

Lista e completata cu 16 candidati din partea PSD care au obtinut toate voturile exprimate, de 11 din partea PNL, iar unul a candidat independent, fiind insa tot de etnie maghiara.

Recordul la voturi il detine candidatul UDMR la primaria comunei Retea, judetul Bihor, Laczko Albert Elemer, care si-a adjudecat toate cele 3.137 de voturi ale locuitorilor.

Cu peste 2.000 de voturi au mai castigat si Fulop Laszlo Zsolt, in orasul Sovata (2.378 voturi), si Kolcsar Gyula, in satul Gornesti, judetul Mures (2.142 voturi) - ambii candidati UDMR.

La polul opus, cele mai putine voturi le-a strans liberalul Radu Herciu, din comuna Batrana, judetul Hunedoara, care a castigat alegerile cu 66 de voturi. Radu Herciu este, de altfel, si primarul ales cu cele mai putine voturi din Romania. La recensamantul din 2011, comuna Batrana avea 127 de locuitori, dintre care 111 alegatori.

Tot cu mai putin de 100 de voturi a fost ales si social-democratul Ioan Buda, primar al comunei Brebu Nou, judetul Caras-Severin, care a strans toate cele 98 de voturi ale alegatorilor din comunitatea sa.

Citeste toate stirile despre rezultatele alegerilor locale 2016

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News