Vasile Dincu: Oamenii au votat pozitiv

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 00:42
3610 citiri
Vasile Dincu: Oamenii au votat pozitiv
Foto: Arhiva Facebook/Vasile Dincu

Vicepremierul Vasile Dincu a laudat duminica PSD si pe Liviu Dragnea pentru rezultatul obtinut la alegerile parlamentare.

Ministru al Dezvoltarii in Guvernul Ciolos, Dincu sustine ca romanii i-au ales pe social-democrati pentru proiectul pe care l-au prezentat, in timp ce adversarii lor politici s-au pozitionat doar contra PSD, incercand sa cultive frica.

"Sper ca cei care se ocupa cu politica vor intelege semnificatia acestui vot. In primul rand, este un vot care arata o schimbare de climat. Daca toata lumea spunea ca in Romania se voteaza numai din respingere, negativ, ce s-a vazut acum a fost un vot pozitiv. N-a fost un vot negativ, ci un vot pentru un proiect. (...) PSD si Liviu Dragnea au avut un proiect, un proiect de guvernare, un proiect de buget si ceilalti au venit pe vot negativ, pe incercarea de a cultiva frica, frica de comunism, de rusi, de alte lucruri", a declarat Vasile Dincu.

Vicepremierul a mai spus ca scorul istoric obtinut de PSD i se datoreaza lui Liviu Dragnea.

"Este un vot fara precedent pentru stanga din Romania. Eu cred ca este pentru prima data cand partidul a avut unitate, in jurul liderului s-a creat o echipa, chiar o echipa mai tanara, cu oameni necunoscuti. Multa lume a zis ca nu sunt destule personalitati, dar eu cred ca a trecut vremea partidelor cu echipe grele de lideri, eu cred ca oamenii incep sa se uite la rezultate, la proiecte si acesta este un lucru foarte important", a mai spus Dincu.

Pe de alta parte, Vasile Dincu spune ca a fost si o greseala a dreptei ca s-a faramitat si ca a mers pe un singur om.

"A fost vorba si de o greseala foarte mare din partea dreptei din Romania, care a ales calea fragmentarii excesive si acest lucru a facut-o sa piarda foarte multe voturi. A ales, de asemenea, sa mearga pe asocierea cu un singur om si nu pe un program in care sa-si arate o viziune despre viitorul Romaniei sau despre Romania.

Este din nou o dovada ca in ultima vreme politicienii vor trebui sa se uite mult mai atent la strategii, sa-si testeze mult mai bine strategiile, sa apeleze la cercetari. A te uita la like-urile de pe Facebook si a considera ca acesta este un feedback politic eficient si suficient cred ca s-a dovedit ca este o mare greseala", sustine Vasile Dincu.

PSD este castigatorul detasat al alegerilor parlamentare, cu peste 45% din voturi, in conditiile in care doar 40% din populatia cu drept de vot s-a prezentat la urne.

PNL se situeaza la mai putin de jumatate din scorul PSD, cu 20-21% din voturi. USR a reusit sa atraga sub 10% din voturile exprimate duminica. De asemenea, UDMR si ALDE au locurile asigurate in Parlament, in timp ce PMP este la limita, in conditiile in care nu sunt contabilizate voturile din diaspora, iar marja sondajelor este de pana la +/- 2,8%.

Urmareste alaturi de Ziare.com cele mai noi rezultate ale alegerilor parlamentare si declaratiile principalilor actori ai scenei politice din urmatorii 4 ani.

Vezi si care a fost prezenta la urne si cum s-a desfasurat ziua alegerilor.

Urmareste impreuna cu noi si care e atmosfera pe retelele de socializare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Vasile Dincu rezultat PSD parlamentare 2016, #rezultate alegeri parlamnetare 2016 , #rezultate alegeri parlamentare 2016
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Vasile Dincu: Oamenii au votat pozitiv"