USL a depus plangere penala impotriva presedintelui PDL Constanta

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 21:27
2598 citiri
USL a depus plangere penala impotriva presedintelui PDL Constanta
Foto: Arhiva

USL a depus, joi, plangere penala si sesizari catre mai multe institutii, respectiv Parchetul Judecatoriei Constanta, Inspectoratul Judetean de Politie si Biroul Electoral Judetean, impotriva presedintelui PDL Constanta, Christian Gigi Chiru, candidat ARD la Senat in Colegiul 4.

USL il acuza pe Chiru de mita electorala, sustinand ca are o inregistrare audio-video din care reiese acest lucru, insa, la randul sau, liderul PDL sustine ca este vorba despre un filmulet facut de fratele Mariei Stavrositu, candidata PP-DD in acelasi colegiu, care se filmeaza in timp ce declara o alta identitate si simuleaza mituirea unei persoane in numele sau.

"USL se afla in posesia si a depus la dosar o inregistrare audio-video cu privire la un caz de mita electorala practicat de candidatul ARD constand in promisiunea oferirii unor sume de bani unor persoane din zona cartierului Tomis Nord - municipiul Constanta, unde desfasoara activitati de strangere de semnaturi si voturi pentru acest candidat.

Concret, s-au intocmit liste cu alegatori dispusi sa voteze pentru acest candidat, in schimbul unor sume de bani. Discutiile inregistrate redau si modalitatea de remunerare pentru activitatea de strangere de semnaturi - 2-3 milioane lei pentru fiecare persoana", se afirma intr-un comunicat de presa al USL.

Alegeri parlamentare Constanta 2012

Potrivit sursei, din inregistrari reiese ca activitatea de strangere frauduloasa de semnaturi in sensul votarii candidatului ARD prin promisiunea oferirii unor sume de bani are un caracter organizat, in conditiile in care sunt implicate persoane din staff-ul de campanie, care desfasoara efectiv activitatea de colectare de semnaturi pe baza de liste. Ulterior, inregistrarea a fost postata si pe site-ul Youtube.

Gigi Chiru a replicat, tot printr-un comunicat de presa, ca plangerea USL este formulata pe baza unui filmulet postat pe Youtube. "Eroul principal al filmuletului este Iani Cusu, fratele Mariei Stavrositu, candidatul PP-DD pe Colegiul 4 senat, care se filmeaza in timp ce declara o alta identitate si simuleaza mituirea unei persoane in numele meu.

Din aceste motive inteleg sa fac plangere penala domnului Iani Cusu, care a facut filmuletul in scopul denigrarii imaginii mele publice, Mariei Stavrositu pentru instigare la comiterea unui act infractional si USL, care a formulat tendentios o plangere penala impotriva mea, cu intentia de a imi aduce prejudicii de imagine cu doua zile inainte de ziua alegerilor", a afirmat Chiru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangere penala Gigi Chiroiu, #plangere penala PDL Constanta, #campanie electorala plangeri penale , #alegeri parlamentare 2012