Un primar reales pentru al patrulea mandat nu isi poate exercita functia din cauza controlului judiciar

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 00:223273 citiri
Un primar reales pentru al patrulea mandat nu isi poate exercita functia din cauza controlului judiciar
Foto: Facebook/Vlad Oprea

Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, reales duminica pentru al patrulea mandat, nu isi poate exercita functia din cauza ca a fost pus sub control judiciar.

Ediul, care a fost reales in functie cu 64 la suta din voturi, spune insa ca va fi validat si ca asteapta ridicarea masurii preventive pentru a-si putea exercita atributiile.

"Astept cat mai curand acest control judiciar sa fie ridicat pentru ca este disproportionat cu acuzatiile aduse. Zilele urmatoare voi fi validat conform legii, controlul judiciar neimpiedicand validarea mandatului", a declarat Vald Oprea pentru News.ro, intrebat cum isi va exercita functia avand in vedere masura impusa de DNA.

In 22 aprilie, primarul din Sinaia Vlad Oprea a fost pus sub control judiciar de catre procurorii DNA, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu.

Vezi care sunt candidatii cu probleme penale care au fost alesi primari

Una dintre prevederile masurii preventive este aceea ca edilul nu isi poate exercita functia.

Atat Oprea cat si secretarul orasului, Beatrice Radulescu, inculpat in acelasi dosar, au contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie controlul judiciar. Judecatorii urmeaza sa se pronunte in 15 iunie asupra contestatiei lor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News