Un primar din Constanta a fost surprins in timp ce dadea bani unui presedinte de sectie de vot

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 14:54 4241 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii fac cercetari, dupa ce primarul unei comune din Constanta a fost fotografiat oferind bani presedintelui sectiei de votare, alesul local spunand ca banii sunt pentru hrana membrilor sectiei respective.

Primarul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu, a fost fotografiat, duminica, in timp ce a oferit suma de 150 de lei presedintelui sectiei de votare din comuna Furnica.

Primarul a declarat pentru News.ro ca a oferit acesti bani pentru membrii sectiei de votare ca sa isi cumpere mancare.

"Am fost la sectia de votare si le-am dat 150 de lei pentru a-si lua de mancare. Suma care este oferita de statul roman pentru membrii din comisia de votare este una modica. Le-am dat niste bani sa isi ia de mancare, atata tot", a afirmat Stelian Clinciu.

El spune ca la precendentele alegeri le-a cumparat mancare membrilor sectiei de votare, dar acum le-a dat bani pentru ca acestia apucasera deja sa comande mancarea.

Primarul din Dumbraveni a precizat ca suma de 150 de lei este destinata pentru cei cinci membrii ai sectiei de votare respective.

In legatura cu aceasta situatie, politistii au inceput verificarile.

"Referitor la imaginile aparute in spatiul public cu privire la un eveniment produs intr-o sectie de votare din localitatea Furnica, va comunicam faptul ca ne-am autosesizat si efectuam verificari cu privire la situatia de fapt", au afirmat reprezentantii IPJ Constanta.

De asemenea, oamenii legii fac verificari pentru o tentativa de vot multiplu.

"Am inregistrat o tentativa de vot multiplu, pe raza Sectiei 4 Politie. O femeie, de 62 de ani, a incercat sa voteze a doua oara la o alta sectie de votare de pe raza municipiului Constanta cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierduta. Incidentul a fost semnalat la sectia numarul 112", au precizat reprezentantii IPJ Constanta.

Politistii au intocmit dosar penal in acest caz.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News