Un fost ministru PDL va candida la alegerile europarlamentare pe lista PMP

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 17:38
2936 citiri
Un fost ministru PDL va candida la alegerile europarlamentare pe lista PMP
Foto: Arhiva

Fostul consilier prezidential Gabriel Berca a anuntat, vineri, la Iasi, ca va candida la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Miscarea Populara, precizand ca pe locurile eligibile ale PMP "nu vor figura doar cei de pe Calea Victoriei".

Gabriel Berca a declarat, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai, din partea PMP, el evitand sa spuna locul pe care il va ocupa pe liste.

"Voi candida pentru Parlamentul European. Nord-Estul tarii are nevoie de reprezentare la Bruxelles. Candidati eligibili nu vor fi doar cei de pe Calea Victoriei", a spus Gabriel Berca, originar din Bacau.

Miscarea Populara vrea 10% la europarlamentare si compara PDL cu Pinocchio

El a precizat ca pana in 20 martie PMP va finaliza lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, adaugand ca ordinea va fi decisa de conducerea partidului, prin consultarea filialelor judetene.

In aceeasi conferinta de presa, liderii filialei iesene a PMP au anuntat ca o propun candidat la alegerile europene pe Octaviana Marincas, lector la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi. Candidatura acesteia urmeaza sa fie validata de Biroul Politic National al PMP.

Gabriel Berca a spus ca PMP poate obtine la europarlamentare cel putin zece la suta din voturi, el recunoscand ca va fi o competitie dura, intrucat PSD si PNL se vor mobiliza la acest scrutin.

Elena Basescu, la europarlamentare pe lista PMP? Ce spune Tomac

"Va fi o competitie dura. Sa nu va imaginati ca PSD si PNL vor sta deoparte. Nu ne va fi usor. Incercam sa ne organizam in Moldova, unde avem nevoie de rezultate bune. Este greu, noi construim o echipa formata din oameni care au mai facut politica, dar si din oameni care fac prima data acest pas", a precizat Gabriel Berca.

Filiala judeteana a PMP Iasi este condusa din aceasta saptamana de deputatul Camelia Bogdanici, dupa ce fostul lider al organizatiei, Gabriel Grigore, s-a retras din functie. Grigore a spus ca a luat aceasta decizie pentru a-i lasa la conducerea filialei pe cei care nu au mai facut politica pana in anul 2012.

PMP Iasi are la Iasi doi deputati, Camelia Bogdanici si Petru Movila, ambii demisionand din PDL in urma cu cateva saptamani. Campania electorala a PMP in judetul Iasi va fi coordonata de deputatul Petru Movila.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Gabriel Berca europarlamentare, #Gabriel Berca PMP, #Gabriel Berca europarlamentare PMP , #alegeri europarlamentare 2014