Traian Igas ramane senator de Arad. BEC a respins contestatia USL

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 17:42
2263 citiri
Traian Igas ramane senator de Arad. BEC a respins contestatia USL
Foto: Capital

BEC a respins, joi, contestatia USL Arad prin care se sustinea ca mandatul care i-a revenit senatorului PDL Traian Igas ar fi trebuit sa ii revina la redistribuire candidatului USL Dorel Popa, a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

"Algoritmul matematic a fost aplicat corespunzator. Ceea ce se sustine in contestatie nu era corect. Mandatele au fost atribuite conform legii in toata tara, fiecare isi face calculul lui, propriu si personal, si poate sa ajunga la rezultate diferite, dar nu cele oficiale, corect calculate si Biroul Electoral Central garanteaza pentru corectitudinea lor", a afirmat Muhulet.

El a precizat ca, pentru aceasta solicitare de la Arad, s-a refacut calculul in mod specific si s-a constatat ca nu exista nimic in neregula.

Pe de alta parte, Marian Muhulet, a aratat ca membrii BEC au analizat, in sedinta de joi, mai multe solicitari de renumarare a voturilor si de anulare a alegerilor, toate fiind respinse.

"Nu erau pe motiv de frauda, nu tardiv formulate, dar nu erau insotite de dovezi temeinice", a explicat purtatorul de cuvant al BEC.

USL Arad a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestatie referitoare la modul in care a fost facuta redistribuirea mandatelor pentru Senat in judet, reprezentantii formatiunii afirmand ca mandatul lui Traian Igas (ARD) ar fi trebuit sa-i revina lui Dorel Popa (USL).

Dorel Caprar, copresedinte al USL in Arad, declarase miercuri ca a fost depusa o contestatie la BEC privind atribuirea mandatelor pentru Senat la redistribuiri, intrucat ARD, cu 30 la suta din voturi in judet, a obtinut doua mandate, iar USL, cu 47 la suta, doar un mandat, cel castigat direct, cu peste 50 la suta din voturi.

Conform lui Caprar, simularea facuta in partid a aratat ca mandatul obtinut de fostul ministru Traian Igas (ARD) ar fi trebuit atribuit, de fapt, lui Dorel Popa (USL).

Potrivit sursei citate, dupa ce Ioan Cristina (USL) a obtinut mandatul de senator direct, la redistribuire prima formatiune care urma sa primeasca mandat era ARD, in timp ce urmatorul mandat ar fi revenit USL.

La Arad, patru mandate au fost castigate direct, cu peste 50 la suta din voturi, de catre Ioan Cristina la Senat si Dorel Caprar, Mihaita Calimente si Flavius Maduta la Camera Deputatilor, cu totii fiind de la USL.

In urma redistribuirilor, patru candidati ai ARD au reusit sa obtina mandate - fostul premier Mihai Razvan Ungureanu - Senat, fostul ministru de Interne Traian Igas - Senat, fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici - Camera Deputatilor si vicepresedintele Consiliului Judetean Arad Eusebiu Pistru.

De asemenea, tot in etapa a doua a repartizarii mandatelor, adica la redistribuiri, doi candidati ai PPDD - Stefan Dalca si Ioan Schiau - au obtinut mandate de deputati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#contestatie BEC USL Igas, #Igas senator 2012 redistribuire , #rezultate alegeri parlamentare 2012