Theodor Paleologu, Presedintele care va reda prestigiul Romaniei

Publicitate electorala
Luni, 07 Octombrie 2019, ora 17:10
35159 citiri
Theodor Paleologu, Presedintele care va reda prestigiul Romaniei

(P) Candidatura lui Theodor Paleologu pentru functia de Presedinte reprezinta cea mai buna sansa a Romaniei de a iesi din zodia scandalului politic permanent, a statului pe loc cand toate celelalte tari se misca si a instalarii valorilor adevarate (respectul, educatia, performanta) in centrul proiectului national comun.

Candidatul sustinut de PMP este alternativa naturala si fireasca la pasivitatea manifestata de Presedintele in functie si varianta mai buna, din toate punctele de vedere, daca ne referim la saracia ideilor celorlati candidati.

Romanii au ocazia de a transforma principiul atat de des enuntat al meritocratiei in realitate alegand in fruntea statului un absolvent de Sorbona, care a trecut si pe la Harvard. A venit vremea ca tara sa fie condusa de un intelectual veritabil.

Theodor Paleologu va lupta pentru o Romanie respectata!

Vacarmul permanent, calculul politic personal pus inaintea binelui comun, institutiile subrezite in vederea jefuirii avutiei nationale, egoismul feroce si lipsa unui proiect de tara au facut ca Romania sa-si piarda prestigiul international si sa-i fie afectat respectul de sine.

Odata cu acest proces dureros, peste cinci milioane de romani au parasit granitele tarii in cautarea unei vieti mai bune si a unei civilizatii aparent pierdute.

Candidatura lui Theodor Paleologu, fost ministru, deputat, de doua ori ambasador, vine ca un raspuns la asteptarea celor care s-au saturat si vor ca lucrurile sa se schimbe. Candidatul PMP nu-si propune sa conduca tara cu o mana de fier, ci sa fie mereu activ in viata cetatii si sa-i conduca pe romani prin puterea exemplului.

Vorbim de un urias exercitiu de pedagogie de care o natiune ce isi pierde reperele are mare nevoie.

Virtutea pe care o propune este consensul, unirea sub aceleasi culori intru atingerea obiectivelor nationale. Este usor de inteles ca impreuna romanii pot face mai multe decat aflandu-se perpetuu intr-o stare de discordie.

De aceea, mandatul de Presedinte al lui Theodor Paleologu va fi marcat de un proces de reimpacare nationala, de a (re) invata impreuna ce este Respectul - fata de celalalt (civilizatia), fata de lege (statul de drept - rule of law), fata de tara si istorie (patriotismul), fata de valori (meritocratia), fata de celelalte tari (prestigiul national).

Totul incepe si se termina cu Educatia!

Aristotel sustinea ca radacinile educatiei sunt amare, dar fructele sunt foarte dulci. Romania Educata nu are cum sa fie un document programatic fara substanta si scris fara har, asa cum ne propune Presedintele actual, ci un proces continuu de inzestrare a tinerelor generatii cu informatii, valori morale si intelegerea libertatii de a putea gandi cu mintea lor.

Dupa 50 de ani de comunism si 30 de ani de tranzitie in care acumularea de averi sau supravietuirea au fost coordonatele vietii indivizilor in cadrul societatii, a venit momentul Educatiei adevarate care propune repere morale si ii invata pe cetateni nu numai sa se descurce, dar si ce este binele si raul.

Educatia nu poate avea ca scop doar instruirea omului, ci si setarea unor valori dupa care sa-si ghideze viata.

Theodor Paleologu este singurul candidat inscris in competitia electorala pentru functia de Presedinte al Romaniei care isi asuma nemijlocit nevoia aplicarii Pactului pentru Educatie initiat de Presedintele Traian Basescu si semnat de toate fortele politice care presupune alocarea a 6% din PIB pentru Educatie si a 1% din PIB pentru cercetare.

Punerea in aplicare a acestui acord politic ar impinge Romania spre reducerea declajelor fata de tarile dezvoltate economic din Occident si ar putea contribui activ la reintoarcerea in tara a unei bune parti a Diasporei construite in ultimii 15 ani.

Incurajarea performantei este cheia succesului!

Performanta in functii de reprezentare precum cea de Presedinte nu este deloc greu de masurat - daca oamenii traiesc mai bine, daca exista concordie la nivelul societatii, daca institutiile sunt puternice, daca tara este respectata in plan extern, se numeste ca ai avut performanta.

Daca singura lauda a presedintelui in functie si a actualei puteri este ca lucrurile au ramas la fel sau au degenerat putin, aceasta stare de fapt seamana mai mult a mediocritate. Si adevarul este ca, in ultimii cinci ani, a fost exersata strategia statului pe loc cu frana de mana mereu trasa.

Prin comparatie, Theodor Paleologu propune o prezenta activa in viata societatii. In tot ceea ce si-a propus, a dovedit ca este capabil de performanta - este un scriitor de succes, a fost unul dintre cei mai buni ministri ai Culturii, unul dintre cei mai capabili tineri ambasadori numiti in epoca post-Iliescu si s-a dovedit a fi un antreprenor de succes pe zona culturii.

Rezoneaza la nivel intim cu tot ce inseamna performanta la nivelul societatii romanesti si doreste sa promoveze o cultura a meritocratiei.

Candidatul PMP, pozitia a doua pe buletinele de vot la alegerile din 10 noiembrie, nu doreste sa fie votat pentru ca ar fi raul mai mic, ci pentru ca este singurul care incurajeaza performanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Paleologu PMP, #Theodor Paleologu candidat prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019