Alegeri parlamentare 2020. Calin Popescu-Tariceanu a votat pentru o societate democratica, in care puterea sa nu fie acumulata "in mana unui singur om".

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 11:52 1964 citiri

Tariceanu, care candideaza pe primul loc pe lista pentru Senat a Pro Romania pentru Bucuresti, a fost la vot, la sectia organizata la Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu" din Capitala, impreuna cu sotia si baiatul sau cel mic, Tudor.

"Astazi am votat cu gandul ca democratia noastra este pandita de un mare pericol si anume acumularea puterii in mana unui singur om. Tentatia spre totalitarism exista de secole si de milenii. Totalitarismul nu este numai de stanga. Cei din generatia mea am trait in perioada comunista si am suferit din acest motiv.

Nu as vrea ca generatia de astazi si generatia de maine sa se regaseasca in acelasi sistem politic in care o persoana decide totul. Puterea trebuie impartita intre diferitii actori politici, intre institutiile politice, Parlament, partide, Executiv. Asa este intr-o societate democratica si asta imi doresc eu pentru Romania mea si pentru cetatenii romani. Asteptam astazi sa vedem care este decizia alegatorilor, care este suverana", a declarat Tariceanu, la iesirea de la urne.

Citeste si https://ziare.com/stiri/eveniment/ce-fel-de-oameni-erau-ceausestii-marturiile-unor-cunoscuti-elena-era-un-om-cu-suflet-mic-1648129

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com