Interviu. Simona Spataru si Vlad Voiculescu: Cetatenii nu vor mai afla din presa pe ce cheltuie primarul lor banii, ci vor fi consultati inainte (P)

Publicitate electorala
Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 20:27
20879 citiri
Interviu. Simona Spataru si Vlad Voiculescu: Cetatenii nu vor mai afla din presa pe ce cheltuie primarul lor banii, ci vor fi consultati inainte (P)

Simona Spataru, candidata USR PLUS sustinuta de PNL la Primaria Sectorului 4, si-a lansat, marti, programul de guvernare locala prin care doreste sa schimbe, strada cu strada, Sectorul 4. . Vlad Voiculescu, candidatul Aliantei USR PLUS pentru postul de viceprimar al Capitalei, il asigura de tot sprijinul pe Radu Mihaiu pentru implementarea acestui program.

In cadrul unui scurt interviu pentru Ziare.com, Simona Spataru si Vlad Voiculescu au vorbit despre cele trei obiective pe care doresc sa le duca la indeplinire inca din primul an de mandat, dar si despre prioritatile cand vine vorba de investitiile pe care planuieste sa le atraga pentru dezvoltarea sectorului si a Capitalei.

Pentru inceput, ce va propuneti cu acest program de guvernare locala?

Simona Spataru: Ne propunem sa redam locuitorilor Sectorului 4 o administratie locala transparenta si deschisa, participativa, flexibila, corecta si profesionista. Pe scurt: vrem sa oferim competenta si onestitate in gestionarea banului public, pentru ca despre asta vorbim, pana la urma, de accesul la resurse publice, care pana acum s-a aflat la cheremul primarilor care au inteles sa faca politica de clan. Noi venim si spunem stop acestui mod de a face politica. Fiecare ban cheltuit de primarie va fi raportat public si precedat de o consultare cu locuitorii Sectorului 4. Cetatenii nu vor mai afla din presa pe ce cheltuie primarul lor banii, ci vor fi consultati inainte. Interactiunea cu primaria nu va mai fi o corvoada, ci o experienta din care ambele parti vor avea de castigat. Asadar, nu vom face rabat in niciun moment de la urmatoarele trei principii: transparenta, consultare si prioritizare si predictibilitate.

Concret, cum veti pune in aplicare toate aceste lucruri?

Simona Spataru: Prin profesionalizarea atat a primariei, cat si a institutiilor subordonate ei. Nu vom mai avea angajati pe pile, cunostinte, relatii sau legaturi apropiate cu cei de la varful administratiei, ci strict pe baza CV-ului si a experientei lor profesionale. Coruptia din aparatul administrativ va deveni o notiune de domeniul trecutului si vom lupta impotriva ei cu ajutorul Standardului ISO 37001 pe care il vom implementa in premiera in Sectorul 4.

Veti face concedieri?

Simona Spataru: Vom face reevaluari. Din 27 septembrie, va asigur ca fiecare angajat va fi recrutat sau promovat numai in baza unor standarde inalte si publice, iar concursurile de angajare nu vor mai fi doar pe hartie.

Care sunt cele trei obiective pentru Primaria Sectorului 4 pe care va propuneti sa le implementati inca din primul an de mandat?

Simona Spataru: Cele trei obiective pentru primul an de mandat, pe care le vom dezvolta din fonduri europene, sunt:

1.Demararea proiectelor de construire a 4 crese, 4 gradinite si 4 scoli cu program prelungit, cu baze sportive;

2.Continuarea accelerata a reabilitarii blocurilor;

3.Demararea Parcului de investitii Bucuresti-Sud pentru a crea minimum 10.000 de noi locuri de munca.

Sunt trei obiective ambitioase care, cu ajutorul fondurilor europene, vor face din Sectorul 4 un sector educat, activ, atractiv, sigur si competitiv pentru toti locuitorii sai.

Care dintre toate acestea vor presupune cele mai mari investitii si cum va propuneti sa le atrageti concret?

Simona Spataru: Cele mai mari investitii vor fi pentru proiectul privind reabilitarea blocurilor si vom accesa fonduri europene nerambursabile din Programul Operational Regional Bucuresti Ilfov, o sursa necunoscuta pentru primarul actual sau, mai bine zis, mai putin placuta. Trebuie sa stii cum sa atragi aceste fonduri si, cel mai important, sa dai dovada de transparenta. Alte doua ingrediente straine pentru vechea administratie a Sectorului 4.

Ce feedback ati primit din partea oamenilor in momentul in care le-ati spus ce obiective aveti in vedere ca primar?

Simona Spataru: Locuitorii ne-au spus ca asteapta de multa vreme ca sistemul de educatie sa fie o prioritate a administratiei locale si nationale. Isi doresc rapid implementarea celor 3 obiective, mentionate mai devreme, si exact asta le vom oferi, alaturi de toate celelalte proiecte mentionate in cadrul programului de guvernare locala, care poate fi accesat pe site-ul meu: https://www.simonaspataruprimar.ro/

Simona Spataru este sprijinita de Vlad Voiculescu

De ce Simona este potrivita pentru functia de primar?

Vlad Voiculescu: Pentru ca, spre deosebire de ceilalti primari sau aspiranti la aceasta functie, Simona nu a depins sau nu s-a bazat pe politica pentru a-si asigura traiul. S-a bazat numai pe ea, pe competentele ei si pe meseria ei. Pentru ca, spre deosebire de ceilalti primari sau aspiranti la aceasta functie, Simona poate sa vina si sa spuna "asta am facut in viata, cu asta m-am ocupat, asta este experienta mea, asta este aportul meu in societate". Toate astea facute prin forte proprii, nu pe pile, prietenii sau prin titluri plagiate, cum e la moda. Nu, prin munca. De aceea este potrivita - pentru ca vine sa munceasca pentru comunitatea sa, pentru sectorul in care locuieste, pentru ca vine cu un program de dezvoltare locala amplu, pentru ca vine sa construiasca.

Ce o diferentiaza de ceilalti candidati?

Vlad Voiculescu: Competenta si onestitatea. Adica cele doua calitati pe care le asteptam de 30 de ani de la politicienii nostri.

Ce i-ati spune unui cetatean nehotarat, care nu stie inca daca va vota sau nu cu Simona Spataru?

Vlad Voiculescu: I-as spune sa se gandeasca daca ce a trait pana acum si-ar dori pentru copiii si nepotii lui. Si i-as mai spune ceva: ca binele nu se promite, se construieste si ca la aceasta constructie trebuie sa ia parte si el.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
Acuzații grave la adresa lui Cristian Popescu Piedone după ce a cerut închiderea școlilor din Sectorul 5: ”Dă contracte prietenilor”
Acuzații grave la adresa lui Cristian Popescu Piedone după ce a cerut închiderea școlilor din Sectorul 5: ”Dă contracte prietenilor”
Școlile și grădinițele din Sectorul 5 al Capitalei au fost închise pentru deratizare luni, 25 martie. Măsura a fost luată după ce a fost semnalată prezenţa ploşniţelor în două...
#USR, #alegeri locale 2020, #Bucuresti, #Programul Operational Regional, #PNL, #sector 4, #Vlad Voiculescu , #alegeri locale 2020