Senatorul Gotiu acuza probleme in modul de desemnare al candidatilor USR PLUS la parlamentare: 72 de delegati au fost de la PLUS si 48 de la USR

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 11:56
3494 citiri
Senatorul Gotiu acuza probleme in modul de desemnare al candidatilor USR PLUS la parlamentare: 72 de delegati au fost de la PLUS si 48 de la USR
Foto: Facebook/ Mihai Gotiu

Parlamentarii USR Cluj, senatorul Mihai Gotiu si deputatul Emanuel Ungureanu, nu au mai prins un loc eligibil pe lista USR-PLUS pentru alegerile parlamentare din decembrie, in urma votului intern din organizatia Cluj. Locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS. Mihai Gotiu acuza lipsa unei dezbateri interne, probleme de organizare si il ataca pe europarlamentarul Dacian Ciolos.

Potrivit senatorului, la Conferinta Judeteana a Organizatiei USR-PLUS Cluj, PLUS a fost reprezentat mai bine la alegeri, avand 72 de delegati, in timp ce, USR a avut doar 48. Astfel, locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS.

Asa s-a ajuns ca primele locuri sa fie ocupate de membrii PLUS. Astfel, pe listele pentru Senat, pe primul loc se afla Bordei Cristian (PLUS), pe locul doi fiind senatorul Mihai Gotiu, urmat de Elek Levente (USR). In Senatul Romaniei exista doar patru locuri de senator din Cluj, in 2016 USR avand un singur senator. Pe lista pentru Camera Deputatilor, pe primul loc se situeaza Oana Murariu (PLUS), pe locul doi,Viorel Baltaretu (PLUS), urmat de Radu Molnariu. Pe locul patru este Elena Loredana Ciubuca (PLUS) iar pe locul cinci, deputatul Emanuel Ungureanu.

"M-as bucura daca Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima pozitie pe lista (nu-mi fac iluzii in cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel putin cat am facut eu pentru mediu, pentru ape si paduri," cocluzioneaza Gotiu.

Postarea de pe Facebook

El a povestit pe Facebook cum a incercat sa-i convinga pe membrii PLUS sa-l voteze.

"Astazi, in Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidatilor la parlamentare. Am reusit sa-mi conving majoritatea colegilor din USR sa ma voteze. Din pacate, am mai reusit sa conving doar o mana dintre delegatii PLUS (in Conferinta au fost 72 de delegati de la PLUS si 48 de la USR - cum s-a ajuns aici e o poveste prea lunga).

Dincolo de rezultatul votului, amaraciunea nu vine din faptul ca nu i-am convins, ci ca n-am avut sansa sa-i pot convinge pe reprezentantii PLUS. Cu greu, am facut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, sa pot discuta direct, sa ma prezint si sa mai demontez din miturile pe care unii binevoitori le-au plantat in grupul lor", a scris Mihai Gotiu.

Gotiu il ataca si pe presedintele PLUS, co-presedinte al Aliantei USR-PLUS, Dacian Ciolos si critica lipsa unor dezbateri profunde.

"Toata dezbaterea interna s-a limitat la o prezentare si raspunsul la cateva intrebari, cu un timp total alocat de 11 minute. La care s-au adaugat 2 minute de prezentare, in deschiderea Conferintei Judetene, de astazi. In total... 13 minute.

M-as bucura daca Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima pozitie pe lista (nu-mi fac iluzii in cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel putin cat am facut eu pentru mediu, pentru ape si paduri. Sau pentru orice altceva care sa schimbe lucrurile in bine, in Romania. Fara nicio rautate, spun, insa, ca nu-l cunosc. Mai mult de 13 minute dureaza un interviu pentru angajarea unui portar (...).

Pentru Dacian Ciolos o sa am mai multe intrebari (inclusiv daca ce s-a intamplat, in ultima saptamana, la Cluj, e modul in care schimbam politica in Romania)... Pentru Dan Barna n-am intrebari. I le puteti transmite voi, direct!", mai scrie Mihai Gotiu.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Mihai Gotiu USR PLUS, #Mihai Gotiu Ciolos, #Mihai Gotiu Barna, #Mihai Gotiu alegeri , #Alegeri Parlamentare 2020