Seful CCR: Prezidentialele vor avea loc indiferent ce decidem noi

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 14:23
1770 citiri
Seful CCR: Prezidentialele vor avea loc indiferent ce decidem noi

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, la sosirea la sediul CCR, ca alegerile prezidentiale vor avea loc indiferent ce vor decide astazi judecatorii constitutionali in legatura cu OUG 45/2014 care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale.

"Alegerile prezidentiale vor avea loc indiferent ce decide Curtea Constitutionala astazi", a spus Zegrean.

Liberalii anuntau pe 21 august ca le-a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti solicitarea depusa in numele PNL de presedintele partidului, Klaus Iohannis, privind sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale.

Liberalii precizau ca, din punctul lor de vedere, "exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala".

La inceputul lunii iunie, Klaus Iohannis, in numele PNL, a dat in judecata Guvernul solicitand anularea Ordonantei de urgenta 45 din 2014, care modifica legislatia privind organizarea alegerilor prezidentiale, aratand ca aceste modificari ar duce la o frauda electorala masiva, favorizand votul multiplu.

"Nu poate Guvernul, cu un candidat la presedintie, cu putine zile inainte de alegeri, sa modifice legislatia care se refera la aceste alegeri. Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale si-ar crea un avantaj competitional si acest lucru il consideram, nu numai noi, ci si Comisia de la Venetia, inacceptabil.

Am formulat astfel o solicitare de chemare in judecata a Guvernului, in care am invocat exceptia de neconstitutionalitate si credem ca instanta va trimite la Curtea Constitutionala ordonanta, de unde vom avea un raspuns transant", spunea atunci Iohannis.

El sustinea ca, daca ramane asa ordonanta, se creeaza premisa unei fraude electorale masive, favorizandu-se votul multiplu.

Iohannis spunea ca Guvernul schimba in aceasta ordonanta un articol din lege, introducand posibilitatea de a se vota oriunde in tara, pe baza unei declaratii pe propria raspundere, ceea ce incurajeaza votul multiplu.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Zegrean alegeri prezidentiale, #Zegrean CCR modificare lege prezidentiale, #OUG modificare prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014