Scandal la Realitatea TV: Sebastian Ghita versus Cozmin Gusa pe numararea voturilor

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 09:04
12270 citiri
Scandal la Realitatea TV: Sebastian Ghita versus Cozmin Gusa pe numararea voturilor
Foto: Q Magazine

Deputatul PSD Sebastian Ghita, un apropiat al lui Victor Ponta, a fost acuzat de consultatul politic Cozmin Gusa ca ar fi implicat in numararea voturilor pentru alegerile prezidentiale. Ghita a dezmintit categoric informatia.

Autoritatea Electorala Permanenta a atribuit contractul pentru numararea si centralizarea voturilor la alegerile prezidentiale asocierii formate din firmele ASSECO SEE si SIVECO Romania, iar Cozmin Gusa a sustinut ca Sebastian Ghita ar fi implicat in ambele.

Contractul a fost atribuit de AEP in urma unei negocieri fara anunt de participare, pe motiv ca Guvernul a alocat prea tarziu suma pentru alegeri, nemaifiind posibila organizarea unei licitatii.

"Nu este o noutate ca Sebastian Ghita este implicat in procesul de numarare a voturilor, s-a mai intamplat si in trecut. Ghita isi continua aceasta epopee legata de alegerile din Romania, o monitorizare indoielnica a voturilor. Avem in acest moment voturile numarate de o firma controlata de o doamna care se afla in arest preventiv, (Irina Socol - n.red.) Siveco este un partener. (...) Implicarea unor oameni din serviciile secrete devine evidenta. Noi nu putem sa spunem ca aceste alegeri sunt validabile pentru ca nu ai cum sa le validezi cand asemenea gen de oameni, cuplul Sebi Ghita - Irina Socol, monitorizeaza votul care garanteaza aceste alegeri", a declarat Cozmin Gusa, sambata seara, la Realitatea TV.

Sefa Siveco, Irina Socol, mai sta inca o luna dupa gratii

Si jurnalistul Rares Bogdan a sustinut ca cele doua societati sunt controlate de Ghita, un apropiat al candidatului PSD, Victor Ponta.

"Din acest moment, Ghita incearca fraudarea alegerilor. Numaratoarea voturilor se face cu un soft ce apartine lui Sebastian Ghita si celalalt de catre o societate controlata de o doamna aflata in puscarie. Nu a fost licitatie. Este o plangere penala facuta de ACL. Se incearca fraudarea voturilor cu ajutorul unor softuri puse la dispozitie de cel mai bun prieten al premierului", a declarat jurnalistul.

In replica, Sebastian Ghita a intervenit in emisiune si a negat toate acuzatiile.

"Asseco See este cea mai mare firma poloneza. Ne-am dori sa putem controla aceasta firma (...) Firma Asseco See a fost departe de orice legatura de suspiciunea de coruptie in Romania. In ceea ce priveste doamna Socol este o doamna admirabila pe care o respect si este un simbol si model. (...)

Asa cum ni s-a spus, DNA-ul supravegheaza aceste alegeri. Cred ca ceea ce faceti este o greseala si nimic din ce acuzati nu este adevarat. Nu este softul meu", a declarat Ghita, adaugand ca "nu am nicio legatura cu Asseco See; niciun om pe care il cunosc nu are legatura cu aceasta firma".

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Astazi alegem presedintele LIVE

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghita firma numarare voturi prezidentiale, #Ghita Socol numarare voturi prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ponta vrea sa ne faca din tastatura.
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Asta este frauda pusa la cale pentru linistea lui Ponta si salvarea