Scandal la o sectie de votare din Targu Secuiesc dupa ce un candidat a refuzat sa poarte masca. A fost amendat cu 1.800 de lei

Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 16:24 1503 citiri
FOTO HEPTA.ro

Un candidat la Primaria din Targu Secuiesc s-a ales cu amenda in valoare de 1.800 de lei dupa ce a refuzat sa poarte masca in sectia de votare.

"La o sectie din orasul Tg. Secuiesc, un candidat a refuzat sa poarte masca de protectie in sectia de votare in timp ce isi exercita dreptul la vot. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.800 lei", a transmis Ministerul de Interne.

Potrivit Institutiei, pan ala ora 15, la nivel national au fost inregistrate 318 de sesizari referitoare la posibile contraventii sau infractiuni electorale, dar 119 nu s-au confirmat in urma primelor verificari.

Cu privire la alte 111 sesizari, se efectueaza in continuare verificari.

Pana la aceasta ora, au fost aplicate 54 de sanctiuni contraventionale, fiind aplicate 20 de avertismente scrise si 34 de amenzi in valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contraventionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfatuirea alegatorilor cu cine sa voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

In plus, se efectueaza cercetari cu privire la 37 de infractiuni precum coruperea alegatorilor sau frauda la vot.

LIVE Incidente la vot in ziua in care romanii isi aleg primarii. Politia a primit 318 de sesizari pana in ora 15.00

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News