Sassu: TVR nu a avut nici o intelegere cu vreun partid sau candidat

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 20:171056 citiri
Sassu: TVR nu a avut nici o intelegere cu vreun partid sau candidat
Foto: paginademedia.ro

Alexandru Sassu a precizat ca televiziunea publica nu a avut nici o intelegere cu vreun partid si nici un candidat pentru dezbaterea televizata care ar fi urmat sa aibe loc miercuri seara, dar a fost suspendata din cauza neparticiparii majoritatii aspirantilor la scaunului de presedinte.

"A avut o intelegere cu doua posturi de stiri, Antena 3 si Realitatea TV. Nu am avut nici o intelegere Noi nu ne puteam permite sa eliminam vreunul dintre candidati din aceste dezbateri. Este libertatea presei sa-si aleaga formatul de prezentare. Ca nu le-au placut moderatorii, este treaba fiecaruia dintre ei", a declarat Alexandru Sassu, directorul TVR, la Antena 3.

Potrivit unui comunicat al TVR, dezbaterea televizata nu mai putea sa-si atinga scopul, dupa ce patru din cei sapte participanti au refuzat sa mai vina la emisiune.

"Televiziunea Romana, Realitatea TV si Antena 3 au luat act de refuzul a 4 din cei 7 candidati la functia de presedinte al Romaniei de a participa la dezbaterea televizata organizata la sediul TVR de catre cele trei societati de media. In consecinta, consideram ca, in aceste conditii, o asemenea emisie nu mai putea sa-si atinga scopul propus", precizeaza TVR intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii Televiziunii Romane reamintesc ca initiativa celor trei televiziuni a fost lansata ca urmare a cresterii interesului public pentru organizarea unei confruntari directe intre candidati, precum si ca urmare a cererilor repetate a candidatilor de a participa la o astfel de confruntare. "Ramanem deschisi in continuare organizarii unor astfel de dezbateri publice intre candidatii la alegerile pentru Presedintia Romaniei", se mai arata in comunicatul TVR.

Dupa ce TVR a transmis ca va organiza dezbaterea de la ora 19.30 in formula cu sapte candidati, respectiv Crin Antonescu, George Becali , Traian Basescu, Mircea Geoana, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu si Corneliu Vadim Tudor, staff-urile PDL, PNL, UDMR si al lui Oprescu au cerut o dezbatere in cinci, asteptandu-l si pe Mircea Geoana sa participe.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News