Romanii cred ca USL ar rezolva cel mai bine problemele economice - sondaj Avangarde

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 13:512928 citiri
Romanii cred ca USL ar rezolva cel mai bine problemele economice - sondaj Avangarde
Foto: Arhiva

USL a castigat increderea romanilor, 51% dintre acestia considerand ca Uniunea Social Liberala ar putea rezolva cel mai bine problemele economice din tara, potrivit unui sondaj Avangarde.

Potrivit sursei citate, 13% dintre cei intervievati au ales PP-DD ca formatiune politica ce ar putea rezolva problemele economice ale Romaniei, PDL fiind ales de doar 12% din respondenti.

48% dintre romani considera ca principala problema a tarii, la ora actuala, este lipsa locurilor de munca, 35% considera ca sistemul sanitar reprezinta un minus, iar 17% sunt nemultumiti de starea drumurilor.

In ce priveste rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, USL este in topul preferintelor romanilor, fiind aleasa ca varianta de raspuns de 52% dintre cei intervievati, PP-DD de 15%, iar PDL de 12%. Potrivit sondajului, 5% considera ca PSD sau ARD ar putea rezolva problemele sistemului sanitar, pe cand 4% ar vota PNL, iar 7% ar alege alt partid.

Cercetarea mai arata ca 20% dintre respondenti il considera pe Calin Popescu Tariceanu ca fiind cel mai bun prim-ministru pe care Romania l-a avut din 1990 pana in prezent. 14% il considera pe Adrian Nastase, iar 8% pe Petre Roman. Victor Ponta si Emil Boc au fost apreciati de doar 7% dintre romani.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, in perioada 10-19 noiembrie 2012, pe un esantion de 900 de persoane. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei cu o eroare maxima tolerata de +/-3,3%, pentru un interval de incredere de 95%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News