Editorial: Romania o are mica

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 12:09
3503 citiri
Editorial: Romania o are mica

De clasa politica este vorba. Caci daca poporul isi are liderii pe care ii merita, si poporul e marunt deoarece trimisii sai in excursia saptamanala de trei zile la munca sunt astia care sunt, alta varianta nu exista.

Cei 60 la suta care voteaza USL in sondaje si ceilalti 40 la suta care au alte optiuni stau teanc la televizor, si asta se cheama ca sunt avizati. Ei fac distinctie intre cei care au purces in campania pentru cucerirea Romaniei discutand programe, solutii, care isi sfarama mintile prin biblioteci sa compare toate teoriile economice cu toate crizele ivite din dragoste pentru ele, si ceilalti, care nu stiu decat sa dea din clanta.

Pentru ca, desigur, ca identifica nivel de asteptare superior incrucisat cu nivel de devotament ridicat, deci asteapta operatorii de teren sa-si marturiseasca optiunea. Cu dragoste, caci nu merge nimeni la urne beat. Decat de tara.

Formal analizand lucrurile, si se pare ca asa e profesionist, cei care merg sa aleaga USL stiu ca oferta acestei aliante il contine pe Victor Ponta, prin urmare, conventional vorbind, a nesocoti vointa poporului reprezinta o mostra ingrozitoare de dispret pentru democratie.

Tot formal, Constitutia spune ca in urma consultarii partidelor (legea face distinctie intre partide si aliante, chiar daca acestea din urma sunt inregistrate la tribunal), presedintele vorbeste. De o luna, politicienii isi cara pumni pe marginea acestei norme, romanii se declara scarbiti in toate sondajele, nu numai cele publice, si totusi, cei mai multi sunt avizati.

Caci daca avem politicieni marunti deoarece exista romani identici cu ei, daca romanii sunt de fapt mareti inseamna ca, in realitate, politicienii sunt minunati. Unde schioapata povestea asta?

... Normal ca nu ne convine! Pai de ce vorbim despre democratie daca nu suntem pregatiti sa o inghitim cu tot ce presupune? Intentionez, totusi, sa aberez pana intr-un punct de unde se poate intelege ceva.

Bancherii privesc cu ingrijorare spre evolutia preturilor si estimeaza ca acestea se vor opri din crescut undeva prin august. Deosebit, nu? Nimic despre cine este premier, de ce si pana cand. Caci preocuparile economistilor sunt gestionarea dezastrului sau macar formularea unor semnale de alarma.

Anul care vine se anunta criminal, dar campania electorala este formata din sublerele cu care Ponta si Basescu isi masoara muschii. Stiri precum inca o scumpire a gazelor se pierd printre replici politice, cursul euro nu mai e motiv de breaking news, ecranele se ingalbenesc cu textul "il pune" si "nu-l pune".

M-a intrebat cineva ieri: ce s-ar intampla daca televiziunile de stiri ar decide sa nu mai difuzeze nimic despre campanie si ar transmite numai informatii despre greutatile oamenilor? Si-ar schimba politicienii discursurile? Intentionez sa adorm cu asta in gand. Am deocamdata o singura idee: Romania o are mica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#campanie alegeri parlamentare, #programe guvernamentale alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012