Robert Negoita il ataca pe Dragnea: La vot, romanii au sanctionat un mod ticalos de a conduce. E o surpriza placuta!

Luni, 27 Mai 2019, ora 12:56
8408 citiri
Robert Negoita il ataca pe Dragnea: La vot, romanii au sanctionat un mod ticalos de a conduce. E o surpriza placuta!
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Primarul social-democrat al Sectorului 3, Robert Negoita - aflat de mai multa vreme in relatii tensionate cu Liviu Dragnea -, sustine ca prin votul de duminica romanii au sanctionat "un mod ticalos de a conduce", care "nu trebuia si nu trebuie incurajat".

Tensiunile dintre Liviu Dragnea si Robert Negoita au iesit la iveala pe fondul conflictului iscat, in septembrie 2018, intre liderul social-democratilor si primarul Capitalei, Gabriela Firea. La acel moment, Robert Negoita a fost de partea Gabrielei Firea.

Ulterior, presa a scris ca Negoita s-a numarat printre social-democratii care au semnat o scrisoare prin intermediul careia cereau inlaturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

In cele din urma, tensiunile dintre primarul Sectorului 3 si Liviu Dragnea s-au acutizat la inceputul acestui an, in timpul negocierilor pentru bugetele locale purtate intre Guvern si primarii.

La acel moment, Dragnea sustinea ca n-a taiat niciun leu de la primarii, asa ca Firea si edilii de sector sunt cei care trebuie sa gaseasca o cale de a-si imparti banii. In replica, Robert Negoita sustinea ca - de vreme ce toate cheltuielile au crescut - primariile pierd daca primesc bugete similare cu cele din anii precedenti.

Odata cu slabirea pozitiei lui Liviu Dragnea in PSD, Negoita a gasit un nou prilej de a lansa atacuri politice la adresa sefului sau de partid. Mai exact, primarul Sectorului 3 a scris pe Facebook:

"Am vazut pe anumite posturi de televiziune si prin presa ca exista o oarecare uimire vis a vis de rezultatele acestor alegeri. Nu impartasesc aceasta stare de uimire, de surprindere. Sau daca totusi sa spunem ca ar fi o surpriza, consider ca este una placuta. De ce? Fiindca un anumit mod ticalos de a conduce nu a trebuit si nu trebuie incurajat. Ci, dimpotriva, sanctionat! Si asta s-a intamplat (...)

Este un moment important. Unul in care trebuie sa analizam atent lucrurile si directiile. In care trebuie sa intelegem ca faptele concrete, ca munca serioasa, ca dezbaterea transparenta, ca acceptarea altor opinii argumentate sunt esentiale".

Interesant este ca mai multi cetateni ai Sectorului 3 ii reproseaza lui Robert Negoita tocmai lipsa faptelor concrete si a dezbaterilor transparente pe care el le pretindea de la Liviu Dragnea.

Primarul Sectorului 3: Dancila ne face de rusine, iar Codrin Stefanescu e o nulitate. Dragnea, demisia si acasa

Potrivit news.ro, atunci cand a fost contactat de Antena 3, Robert Negoita si-a continuat atacurile la adresa politicii duse de Liviu Dragnea si a sustinut ca acesta a numit in functii inalte oameni care ii fac pe romani de rusine.

"In primul rand, doamna Viorica Dancila nu are ce cauta premier. Nu are ce cauta ca prim-ministru, credeti-ma, ca eu sunt un roman demn. Niciodata nu mi-a fost rusine sa spun ca sunt roman. Credeti-ma ca prestatia doamnei prim-ministru Viorica Dancila atat interna, dar mai ales internationala, m-a facut de mult prea multe ori sa imi fie jena ca sunt roman, ceea ce consider ca este pur si simplu inacceptabil. Nu are niciun fel de calitati ca sa poata ocupa aceasta functie, asta stiam din prima secunda pentru ca vreau sa va reamintesc ca am fost singurul care am votat impotriva numirii dansei ca premier", a precizat Liviu Negoita.

Acesta a mai spus despre Codrin Stefanescu - unul dintre consilierii lui Dragnea - ca ar fi "o nulitate" si ca PSD, in formula actuala, nu mai poate guverna, de vreme ce romanii nu isi mai doresc asta.

"Faptul ca s-a inconjurat de nulitati gen Codrin Stefanescu in conducerea partidului si Guvernului, iarasi este un motiv in plus pentru care ar trebui sa fie sanctionat. Faptul ca dupa un astfel de dezastru vine aseara sa ne spuna ca PSD trebuie sa pastreze guvernarea, consider ca este lipsit total de realism. Nu poti guverna o tara care este impotriva ta", a mai afirmat Robert Negoita, potrivit news.ro.

In acest conditii, lucrurile nu se vor imbunatati decat daca Dragnea pleaca acasa cat mai repede.

"Demisia si acasa. Nu exista alta solutie decenta. Nu ma astept la asa ceva din partea domnului Dragnea, este evident acest aspect, dar in opinia mea, singura varianta cat de cat decenta, nu putem sa ne asteptam la chestii decente din partea dumnealui. Se va agata de putere, nu se va lasa dus decat intr-un mod cat de se poate de josnic, dar niste oameni josnici, ce le e scris, asta li se va intampla", a mai afirmat Robert Negoita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Robert Negoita atac Liviu Dragnea, #Robert Negoita ticalos Liviu Dragnea, #Robert Negoita ataca Dragnea alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019