Rezultate europarlamentare EBa: Decizia de a nu candida ca independenta a fost corecta

Luni, 26 Mai 2014, ora 08:32 2617 citiri

Mezina presedintelui, Elena Basescu, a comentat duminica seara rezultatul alegerilor europarlamentare, apreciind ca a luat decizia buna pentru ca nu a candidat ca independenta, caz in care PMP ar fi obtinut sub 5% din voturi.

"Le multumesc tuturor celor care astazi au acordat votul lor Partidului Miscarea Populara.

Rezultatul obtinut astazi de PMP este o victorie enorma pentru un partid infiintat in urma cu aproape 3 luni, fara structuri, care este format in proportie de 80% din oameni noi, care nu au mai facut politica, si care s-a luptat continuu cu PSD, devenind astfel principala forta a Opozitiei din Romania", scrie pe Facebook Elena Basescu.

Rezultate europarlamentare 2014: PSD ia peste 41%, PNL cade sub 15%, Mircea Diaconu castiga un mandat

Prin comparatie cu toate celelalte partide care s-au prezentat pentru prima data la un test electoral, adauga fiica presedintelui, doar "PMP a reusit sa treaca pragul de 5% si sa-si dovedeasca potentialul urias pe care il are in perspectiva alegerilor din 2016".

"Privind in urma, nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca am luat decizia corecta atunci cand am decis sa nu candidez ca independent. S-a dovedit acum ca o eventuala intrare a mea in competitia electorala ar fi aruncat PMP sub pragul de 5%", a incheiat Elena Basescu.

PSD-UNPR-PC a luat "partea leului" la alegerile europarlamentare 2014, in timp ce PNL a obtinut un scor dezastruos, comparativ cu tinta avuta, iar Mircea Diaconu a scos un scor de invidiat chiar si de un partid.

La ora 21:00 s-au inchis urnele de vot, iar institutele de sondare au prezentat primele rezultate ale exit-poll-urilor, care arata ca alinata PSD-PC-UNPR a obtinut peste 40%, in timp ce PNL are sub 15%, la mica distanta urmand PDL. Mircea Diaconu prinde un loc in PE, iar PMP a obtinut 6-7% din voturi.

D.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News