Rezultate alegeri parlamentare 2012: Sebastian Ghita a castigat in Prahova, Anastase ar fi pierdut

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 00:324601 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Sebastian Ghita a castigat in Prahova, Anastase ar fi pierdut

Omul de afaceri Sebastian Ghita ar fi fost ales cu peste 60% din voturi, intr-un colegiu din Prahova, unde a candidat pentru un mandat de deputat, conform numaratorii paralele a USL, a anuntat duminica co-presedintele USL Prahova, Mircea Cosma.

Contracandidatii lui Sebastian Ghita au fost Sofia Mihailescu (ARD) si generalul in rezerva Marcu Tudor, fratele presedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor.

Primele rezultate ale acestui tur de scrutin, de tip Exit-Poll, indica o victorie la nivel national a USL, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, informeaza Mediafax.

Contracandidatul din partea USL al Robertei Anastase, Paul Dumbravanu, a obtinut 51,8% din voturi in urma numararii paralele din 70% din sectiile de votare, insa seful de campanie al USL Ploiesti, Iulian Badescu, spune ca "nu se bucura" intrucat este posibil ca rezultatul final sa scada sub 50%.

"De obicei la urma sunt numarate voturile din sectiile foarte grele, cu voturi multe, din cartiere unde Roberta Anastase si ARD au avut o actiune mai aplicata, mai puternica. De aceea nu dau ca definitive aceste rezultate, si nici nu ma bucur in acest moment, pentru ca e posibil ca acest avantaj sa scada sub 50%. Cert este ca Paul Dumbravanu va castiga acest colegiu in sensul ca va avea cel mai mare numar de voturi. Dar in acest moment nu pot spune ca a inchis colegiul si este sigur deputat", a explicat seful de campanie al USL Ploiesti, pentru Romania Tv.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News