Resemnarea noastra inseamna putere pentru politicienii hoti si imorali. Mergeti la vot si scoateti-i din politica!

Autor: Monica Macovei - europarlamentar
Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 11:00
28736 citiri

A vota este mai mult decat un exercitiu democratic. Cand votezi, poti schimba lucrurile in directia pe care ti-o doresti. Sau macar poti urni lucrurile din loc. Am inteles, dupa ultimele seturi de alegeri, ca schimbarea inca se face, din pacate, cu pasi mici. Dar sunt absolut necesari.

Mergeti la vot, pentru ca altfel vor decide altii pentru voi. Mergeti la vot, pentru ca altfel votul nepus in urna se redistribuie exact la cine nu vreti. Mergeti duminica, 11 decembrie, la vot pentru ca altfel inseamna ca v-ati resemnat, iar resemnarea noastra inseamna putere pentru politicienii hoti si imorali.

Nu votati corupti. Nu votati hoti. Nu votati instigatori, oportunisti si impostori. Din cauza lor suntem saraci, umiliti si dezbinati.

De ce ati vota un partid politic condus de condamnati sau cercetati penali, ale carui liste, validate de acesti sefi de partide, sunt deschise de condamnati sau cercetati penali? Nu are cum sa aduca bunastare un partid politic ai carui reprezentanti inteleg sa se imbogateasca pe spatele unui popor saracit.

Uitati-va cine conduce acum PSD, ALDE sau PRU. De ce ati da votul vostru unora care au abuzat de increderea voastra pana acum, care au abuzat de functiile lor pentru a se imbogati sau pentru a-si ajuta prietenii sa se imbogateasca si sa se scape de justitie?

Mergeti la vot si pentru a apara justitia si DNA.

Votati oameni care pot schimba ceva. Am vazut in ultimul an ca lucrurile pot fi miscate din loc, daca la masa Guvernului se rup legaturile cu partidele.

Prim-ministrul nu este ales prin vot direct, dar sunt candidati care sustin un guvern tehnocrat, condus de Dacian Ciolos si, odata alesi in Parlament, vor vota pentru desemnarea unui astfel de Guvern.

Stiu ca revenirea la votul pe liste si amestecarea unor candidati atractivi, care va spun ceva si care pot sa va reprezinte in Parlament, cu candidati controversati, penali, mincinosi nu este de natura sa incurajeze. Simt si eu, ca toata lumea, frustarea ca pe o lista se afla un candidat onest, iar in spatele lui se itesc si chipuri hidoase ale coruptiei.

Mi-as fi dorit, ca toata lumea, ca insusi candidatii onesti sa fie mai vocali si sa nu accepte ei sa devina pavaza pentru politicieni cu probleme penale, de moralitate sau cu interese personale. Asa cum mi-as fi dorit mai multi candidati demni si care gandesc liber si care sa produca o ruptura reala de clasa politica amagitoare si care ne-a mintit atatia ani de zile.

Campania electorala a fost anosta si fara dezbateri serioase. N-am auzit ca vreun partid politic sa fie preocupat serios, de pilda, de faptul ca diaspora nu este reprezentata proportional, ca legea votului prin corespondenta este o amagire, ca iar nu va vota decat o mica parte a romanilor din strainatate, incalcandu-li-se astfel un drept constitutional.

Legile electorale au fost lasate sa dezavantajeze partidele noi, aliantele lor si reprezentarea corecta a tuturor romanilor, din tara si strainatate. Nu au rezolvat problema votului prin internet, eliminandu-i de la vot pe cei care, de pilda, sunt plecati cu serviciul in strainatate chiar in ziua alegerilor sau sunt in vacanta. Sunt legi lasate asa de politicieni care ani de zile si-au dat mana sa fure din banii publici, si-au aparat interesele in Parlament, s-au scapat de anchete penale si care inca mai spera sa scape de justitie.

Ati fost spectatori timp de o luna la atacuri feroce, veninoase si suburbane la justitie, ati auzit scenarii apocaliptice, instigari si valuri de manipulari. Ati auzit promisiuni nerealiste - majorari de salarii, de pensii, asistenta sociala extinsa -, au incercat sa va cumpere votul cu minciuni. Ei sunt politicienii din vechea garda, care lupta sa-si pastreze functiile si privilegiile si, mai ales, imunitatile.

Politicienii hoti, corupti si imorali nu mai trebuie votati. Iar neparticiparea la vot poate fi un stimul pentru ei. Mergeti duminica la vot si scoateti-i pe acestia din politica!

Monica Macovei este o jurista si politiciana romana, fost ministru al justitiei, aflata la cel de-al doilea mandat de europarlamentar. A candidat pentru presedintia Romaniei la alegerile din 2014, iar in 2015 a infiintat un nou partid politic, M10.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #alegeri parlamentare 2016