Radu Oprea versus Radu Oprea, intr-un colegiu din Prahova

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 14:46 1832 citiri
Foto: Romania Libera

Prahovenii din Colegiul 4 Senat vor trebui sa se gandeasca bine, pe 9 decembrie, inainte de a pune stampila pe Radu Oprea, pentru ca in cursa electorala s-au inscris doi candidati cu acelasi nume, din partide cu denumiri foarte apropiate.

Mai exact, Radu Oprea de la PSDM (Partidul Social Democrat al Muncitorilor) va incerca sa smulga voturi de la Radu (Stefan) Oprea de la PSD (Partidul Social Democrat), si asta pentru ca cel de-al doilea este un politician cunoscut, fost prefect (foto), in timp ce primul este un strungar cu domiciliul in Bucuresti, informeaza Telegrama.

Practica nu este noua, iar intentia este evidenta: crearea unei confuzii menite sa diminueze din sansele candidatului mai puternic.

Numeroase situatii de acest gen s-au intalnit si la alegerile locale din 10 iunie. De exemplu, Constantin Nicolescu, presedintele in functie al CJ Arges din partea USL, a avut de infruntat in alegeri doi candidati ce purtau tot numele Constantin Nicolescu. Iar la presedintia Consiliului Judetean Olt presedintele in functie, Paul Stanescu (USL), l-a avut drept contracandidat pe Paul Stanescu de la Partidul Verde.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News