Radu F. Alexandru: Polemica privind desemnarea premierului, o manipulare

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 14:57
2458 citiri
Radu F. Alexandru: Polemica privind desemnarea premierului, o manipulare

Discutiile privind nominalizarea premierului dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt de fapt o "manipulare de o amploare fara precedent" a USL, sustine

vicepresedintele PDL, Radu F. Alexandru.

El spune, la RFI Romania, ca exista "semne inconfundabile" ca USL pregateste "o dictatura a majoritatii parlamentare".

Radu F. Alexandru acuza USL ca intretine polemica privind desemnarea premierului dupa alegeri.

"Sunt convins ca a fost o operatiune de manipulare absolut de o amploare fara precedent a electoratului. In loc sa discute pe un program de guvernare, in loc sa explice realitatea, dupa cele sapte luni de guvernare, realitatea catastrofala in care au adus Romania la final de an, lanseaza tot felul de subiecte, pe care le intretin prin canalele media pe care le au. Orice fel de discutie legat de numele viitorului prim-ministru nu-si are sensul decat a doua zi dupa ce s-a terminat numaratoarea votului", adauga politicianul.

Intrebat daca totusi nu de la presedintele Traian Basescu a pornit polemica, dupa ce a declarat ca va desemna un premier in interesul national, vicepresedintele PDL a raspuns:

"N-as spune ca ala a fost momentul zero, din care a inceput discutia despre premier. Dar cred ca un premier care serveste interesul national din punctul meu de vedere era o formulare care spunea: voi desemna un premier care indeplineste conditiile de desemnare si de numire, intelegand si votul Parlamentului, in deplin acord cu legea.

Nu am nici cea mai mica indoiala ca Traian Basescu va proceda exact cum prevede Constitutia, articolul 103 si legea partidelor 14/2003. Dincolo de toate glumitele, de toate tachinarile cu unul sau cu altul, nu am nici o indoiala ca Traian Basescu se va incadra cu strictete in litera si spiritul legii".

Citeste mai multe depre Radu F. Alexandru: Polemica privind desemnarea premierului, o manipulare fara precedent a USL! pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#manipulare ULS premier alegeri, #Basescu desemnare premier alegeri , #alegeri parlamentare 2012