PSD si Posta Romana, acuzati ca trimit pensionarilor pliante anti-Iohannis

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 20:29
12786 citiri
PSD si Posta Romana, acuzati ca trimit pensionarilor pliante anti-Iohannis
Foto: Realitatea

ACL sustine ca PSD transmite pensionarilor, prin intermediul Postei Romane, pliante care fac parte dintr-o campanie impotriva lui Klaus Iohannis si in care se precizeaza, in mod fals, ca acesta "va gira taieri de pensii si salarii", solicitand publicarea contractului incheiat de PSD.

"Campania electorala a lui Victor Ponta se bazeaza din ce in ce mai mult pe dezinformare si inselarea alegatorilor. Victor Ponta si portavocile sale mint cu nerusinare incercand sa-i sperie pe oameni ca, odata ajuns presedinte, Klaus Iohannis va gira taieri de pensii si salarii.

Este extrem de grav ca PSD se foloseste de o institutie de stat, Posta Romana, ai carei angajati sunt obligati ca, odata cu pensia, sa le distribuie persoanelor varstnice si pliante cu aceste informatii false", se arata intr-un comunicat al prim-vicepresedintelui ACL Alina Gorghiu.

Ea acuza "capusarea" Postei Romane de catre "grupuri de interese" astfel incat "Victor Ponta isi face campanie pe banii romanilor, folosind institutii publice".

Gorghiu a transmis presei doua fotografii cu pliantele despre care face vorbire, unul privindu-l pe Klaus Iohannis, iar al doilea pe Victor Ponta.

"Cerem PSD sa faca public contractul incheiat cu Posta Romana pentru a distribui aceste materiale de propaganda. Vrem sa urmarim, de asemenea, in ce masura aceste sume se regasesc in documentele oficiale referitoare la bugetul de campanie. Teama PSD si a lui Victor Ponta de a pierde alegerile ii determine sa angreneze in lupta impotriva candidatului ACL institutii ale statului. Astfel, numeroase primarii din tara sunt obligate sa distribuie aceste pliante mincinoase, cu scopul de a-i speria pe oameni", se mai precieaza in comunicat.

Gorghiu sustine ca "programul prezidentiabilului ACL nu contine nicio referire la scaderi de venituri pentru romani".

"Mai mult decat atat, Klaus Iohannis a declarat public ca, in calitate de presedinte, nu va promulga nicio lege prin care se taie salarii sau pensii. Obiectivul declarat al prezidentiabilului ACL este, dimpotriva, marirea veniturilor romanilor, ca urmare a performantelor economice care vor aparea prin impunerea unor politici liberale", mai sustine ACL.

Posta Romana: Contractul cu PSD este de livrare de produse, nu ne asumam continutul mesajelor

Compania Nationala Posta Romana sustine ca a incheiat un contract cu alianta electorala PSD-UNPR-PC pentru distribuirea de pliante electorale, prin serviciul de marketing direct - distributie neadresata, disponibil si pentru alte partide, precizand ca nu-si asuma continutul mesajelor electorale.

Posta Romana a reactionat la acuzatiile aduse de ACL in ceea ce priveste distribuirea de pliante electorale pensionarilor din partea PSD.

"Compania Nationala Posta Romana, prin serviciul de marketing direct - distributie neadresata (PostMesager), raspunde nevoilor specifice generate de campaniile electorale si incheie contracte cu toate entitatile care doresc sa se foloseasca de acest serviciu. Operatorul national de servicii postale a livrat astfel de produse in toate campaniile electorale, pentru toate partidele interesate, pe baza de contract comercial.

Este si cazul contractului semnat cu Alianta Electorala PSD - UNPR - PC, prin Partidul Social Democrat - PSD. Posta Romana are solicitari si din partea altor partide implicate in campania electorala din 2014, la care va da curs, in situatia in care partile raspund criteriilor privind incheierea unui contract comercial", precizeaza compania, intr-un comunicat.

Posta Romana sustine ca astfel de actiuni au fost derulate si in alte campanii electorale, fiind o activitate specifica unei companii de profil.

"Aceste servicii, respectiv distribuirea de flyere de campanie electorala, fac parte din activitatea specifica a unui furnizor de servicii postale si se regasesc in portofoliul oricarui operator international de profil. Posta Romana, prin forta de vanzari, promoveaza in mod activ, egal si transparent catre orice entitate interesata, indiferent de culoarea politica a acesteia, serviciile postale de drop mailing (PostMesager) cu continut electoral. Aceasta actiune se deruleaza cu ocazia fiecarei campanii electorale si urmareste atingerea obiectivelor financiare fixate pentru anul respectiv, ce provin din acest tip de servicii", mai mentioneaza comunicatul.

Totodata, Posta Romana sustine ca nu isi asuma in niciun fel "responsabilitatea pentru continutul mesajelor livrate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ACL acuzatie PSD Posta Romana, #Posta Romana pliante anti Iohannis, #pliante campanie electorala Posta Romana , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii