PSD se plange la CNA: Pozele din campanie, facute in Romania, nu Belarus. Ce spune fotograful

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 18:01 6333 citiri

PSD a reclamat la CNA postul de televiziune B1 TV acuzandu-l pe Robert Turcescu, realizatorul emisiunii "Sub semnul intrebarii", ca a dezinformat cand a anuntat ca social-democratii folosesc in campanie fotografii facute in alte tari.

"Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform carora fotografiile nu ar reprezenta imagini din Romania, sunt false si au scopul de a induce opinia publica in eroare, intrucat acuzele proferate se refera, de fapt, la nationalitatea celor care au facut pozele. Cazul panoului se refera pe o fotografie cu manastirea Sucevita. Aceasta fotografie este realizata de un fotograf de nationalitate germana", sustin social-democratii.

Campania PSD "Mandru ca sunt roman", facuta cu poze din Polonia si Belarus?

Presa a dezvaluit in urma cu cateva zile ca, desi PSD are sloganul de campanie "Mandru ca sunt roman", mai multe dintre imaginile folosite pe afise sunt facute in alte tari, printre care Polonia sau Belarus, cum este cazul unei imagini in care apare o familie de tineri care cumpara un pomelo dintr-un supermarket. De asemenea, pe afisul cu care PSD se lauda ca a creat locuri de munca apare un muncitor din Alabama, SUA.

Contactat de B1 TV, fotograful Dmitry Kalinovsky a parut mirat ca fotografia cu cei doi tineri in magazin a fost folosita in campania electorala a PSD si a confirmat ca ea a fost facuta in Minsk, Belarus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News