PSD face miting in acelasi timp si loc cu PNL. Orban: Ca pe vremea minerilor. Riscam confruntari de strada

Vineri, 03 Mai 2019, ora 17:47
5888 citiri
PSD face miting in acelasi timp si loc cu PNL. Orban: Ca pe vremea minerilor. Riscam confruntari de strada
Foto: Arhiva Facebook/PNL

Primaria din Focsani condusa de social-democratul Cristi Misaila a aprobat in aceeasi zi ca si PSD si PNL sa organizeze miting si mars in oras. Liberalii spun ca ei au depus primii cererea, ca la acel moment nu era programat niciun alt eveniment si ca decizia primariei risca sa creeze "conflicte de strada", astfel ca cer PSD sa isi anuleze mitingul lor.

"In data de 5 mai PNL a prevazut organizarea unei actiuni similare tot intr-un fief al PSD, si anume organizarea unei intalniri publice de prezentare a candidatilor si programului PNL urmata de un mars prin Focsani pentru a transmite catre cetatenii din Focsani si judetul Vrancea mesajul PNL.

Ce a facut PSD? Desi noi am depus solicitarea pentru miting si mars in 23 aprilie, la data respectiva nu exista aprobata si nu exista depusa nicio cerere referitor la vreo alta activitate politica, primaria a aprobat in acelasi interval orar in care se desfasoara mitingul si marsul PNL o actiune similara, miting si mars pentru PSD, ALDE si UDMR.

Atrag atentia primarului din municipiul Focsani si PSD-ului in general, ca este impotriva democratiei, impotriva oricarei logici si bun simt - mai ales in situatia actuala in care lumea este profund revoltata de catastrofa provocata de guvernare in toate domeniile de activitate ale societatii - ca suntem in campanie electorala, ca risca sa provoace batalia de la Focsani, ca risca sa provoace conflicte, dispute, care pot sa dea nastere la confruntari de strada", a declarat Ludovic Orban, vineri, la Pitesti, potrivit Agerpres.

Liderul PNL considera ca in societate exista "o stare de nervozitate crescuta", astfel fiind risc sa se ajunga la "batalia de la Focsani".

"Nu poti sa organizezi o contramanifestatie ca pe vremea minerilor, in anii '90, in conditiile in care in mod democratic si respectand legea, PNL a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting si a unui mars, in aceeasi data sa acorzi o cerere care nici nu stim cand a fost depusa, probabil a fost depusa alaltaieri, dupa informatiile pe care le avem, sa generezi o contramanifestatie.

Poate nici nu isi dau seama care este atitudinea generala a societatii romanesti, faptul ca 85% dintre romani s-au saturat de guvernarea actuala si considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, ca exista o stare de nervozitate crescuta si ca e riscul sa provoace conflicte de strada cu contramanifestatia pe care au organizat-o", a spus Orban.

El a aratat ca PNL va organiza marsul planificat si ca liberalii vor respinge orice provocare si a cerut PSD sa renunte la miting.

"PNL va organiza aceasta adunare publica, de asemenea marsul pe care l-a propus. Membrii, simpatizantii si participantii PNL, care sunt oameni educati si civilizati, vor respinge orice provocare facuta de PSD. Solicitarea catre PSD: renuntati la acest miting, renuntati la aceasta contramanifestatie provocatoare, renuntati la aceasta actiuni care risca sa degenereze in conflicte intre oameni care nu trebuie sa ajunga sa se lupte intre ei pentru ca au optiuni politice diferite", a mai spus Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL PSD miting Focsani lupte strada, #campanie alegeri europarlamentare 2019 PSD PNL , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
Dar la munca, la autostrada aia de un metru, nu se duce nimeni ?
Poza arcimboldo
arcimboldo
rank 1