PRM vrea alegeri martea, ca la americani

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 13:50 3170 citiri

PRM propune ca alegerile sa aiba loc de acum incolo in zile de marti, ca la americani, pentru ca duminica este Ziua Domnului si trebuie sa fie libera din toate punctele de vedere.

Un proiect de lege al parlamentarilor Gheorghe Funar, Carol Dina, Mircea Purceld, Ioan Aurel Rus si Adrian Moisoiu prevede schimbarea zilei de desfasurarea a alegerilor, care sa nu mai fie duminica, ci martea, infomreaza Agerpres.

Senatorul Gheorghe Funar sustine ca ziua alegerilor nu mai trebuie sa fie duminica, Ziua Domnului, ci intr-o zi lucratoare.

Secretarul general al PRM a spus ca a vorbit in acest sens si cu patriarhul Daniel, care si-ar fi aratat nemultumirea fata de faptul ca alegerile parlamentare din acest an vor fi organizate duminica, 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei.

Dupa modelul american, initiatorii proiectului de lege propun ca ziua alegerilor sa fie martea. Funar a mai spus ca pentru organizarea alegerilor in ziua de marti n-ar fi nevoie ca alegatorii sa beneficieze de zi libera.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News