Primul refuz pentru PSD - ALDE vrea alegeri in doua tururi: Mergem singuri!

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 20:50 4307 citiri
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, spune ca formatiunea sa va merge singura la alegerile din acest an, dar ca discutiile cu PSD vor continua, dupa ce liderul social-democrat Liviu Dragnea a anuntat joi seara ca daca ALDE va agrea propunerea in vederea alegerilor, va fi semnat un acord.

De asemenea, fostul ministru al Agriculturii a precizat ca formatiunea sa este favorizata de situatia in care s-ar reveni la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"A avut loc o discutie telefonica cu Liviu Dragnea in care am abordat cele doua teme. Legat de alegerea primarilor, in ALDE sunt doua curente.

Unul care spune ca suntem favorizati de alegeri in doua tururi si unul care spune ca nu putem sa ne jucam cu legile electorale si sa le schimbam cu asa putin timp inainte de alegeri. Mai mult decat atat, sunt colegi care spun ca prin alegerea in doua tururi, PNL nu urmareste decat avantaje electorale si nu 'salvarea democratiei'.

Fiind pe locul doi in multe municipii, PNL ar fi singurul partid avantajat. Asadar, optiunea majoritara tinde catre discutarea modificarilor la legile electorale dupa acest an electoral.

Legat de politica de aliante, ALDE a spus in nenumarate randuri ca merge singur la alegerile locale si parlamentare. Aceasta este decizia pe care o pastram. Pot exista insa situatii in care sa obtinem sau sa acordam sustinerea altor candidati. Din acest punct de vedere, PSD-ul poate fi un astfel de partener punctual. Discutiile vor continua", a spus Daniel Constantin, pentru Stiripesurse.ro.

Alegeri 2016: Dragnea lasa usa deschisa pentru UNPR si ALDE

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca partidul sau poate incheia aliante electorale in acest an doar cu UNPR si cu ALDE, insa nu cu vreo alta formatiune politica.

"PSD poate incheia aliante electorale dupa caz. Daca cei din UNPR vor agrea propunerea, vom semna acordul cu ei, daca cei din ALDE vor fi de acord, vom semna acordul cu ei, dar cu nicio alta formatiune politica", a spus Dragnea, joi seara, intr-o conferinta de presa de la Sinaia, unde a avut loc reuniunea PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Primul refuz pentru PSD - ALDE vrea alegeri in doua tururi: Mergem
Poza ghighi
ghighi
rank 5