Primarul PSD din Targu Jiu a fost dat pe mana Parchetului pentru ca i-ar fi platit pe rromi sa-l voteze la Senat (Video)

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 16:47
6872 citiri
Primarul PSD din Targu Jiu a fost dat pe mana Parchetului pentru ca i-ar fi platit pe rromi sa-l voteze la Senat (Video)
Foto: Facebook / Florin Carciumaru

Primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, candidat PSD la Senat, a fost filmat cu camera ascunsa in timp ce facea promisiuni electorale unor membri ai comunitatii rromilor si le reamintea acestora ca a evitat sa le demoleze "palatele". Carciumaru s-a ales cu plangeri la BEJ din partea contracandidatilor.

Primarul a fost filmat in timpul unei intalniri a PSD cu liderii rromilor din judet, scrie Pandurul. In timpul mesei festive, primarul le-ar fi promis rromilor bani pentru a vota cu PSD.

Imaginile au fost postate pe Internet de PNL Gorj, care a facut si plangere la Biroul Electoral Judetean.

UPDATE BEJ Gorj va sesiza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu in cazul primarului, pe care il acuza de coruperea alegatorului.

"Veti avea canalizare pe Microcoliniei si celelalte strazi. La fel, cand eu am venit si am discutat si v-am promis in programul de investitii pe 2016 si banii alocati pentru programul de investitii pentru 2016 era deja aprobat. Acum, urmeaza ce am promis, in 2017. Vom rezolva si cu acel PUG pe care il solicitati (...) Am rezolvat o problema mare pentru dumneavoastra si o vom rezolva si pentru cei cu care a venit Bulibasa. Este vorba de acel teren. Bun! Deci am evitat sa demoleze palatele, sa demoleze ditamai case, a fost un lucru mare!", spune primarul din Targu Jiu pe filmarea cu camera ascunsa postata pe Facebook de Dan Vilceanu, liderul PNL Gorj si candidat la Camera Deputatilor.

Acesta a declarat la B1 TV ca primarul Florin Carciumaru practic "ii santaja" pe rromi, spunandu-le ca a evitat sa le demoleze casele, de unde se poate intelege ca ele "erau construite ilegal".

"Chestiunea asta era cumva stiuta de mai multa vreme, insa niciodata pana acum nu am avut o dovada in sensul unui santaj. Acum, in momentul in care am obtinut aceasta dovada, am si publicat-o", a declarat Dan Vilceanu.

In replica, cei de la PSD si reprezentantii rromilor au sustinut ca a fost o intalnire obisnuita, de sfarsit de an.

Actiunea PSD a fost reclamata la BEJ si de un candidat PRU la Camera Deputatilor.

"S-a apreciat in acest sens ca exista suspiciunea rezonabila privind savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor prin oferirea de bani, bunuri si anumite foloase pentru a fi votata lista de candidati PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie. (...) Inregistrarile audio prezinta dialogul purtat intre doua persoane de sex masculin, a caror identitate nu este prezentata, retinandu-se din discutiile purtate ca s-ar fi oferit sume de bani cuprinse intre 200 de lei si 1.000 de lei in scopul convingerii cetatenilor dintr-o anumita comunitate sa voteze cu o formatiune politica", se arata in decizia BEJ Gorj, semnata de presedintele Doina Savulescu.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Carciumaru santaj rromi, #Florin Carciumaru reclamat mita electorala , #alegeri parlamentare 2016