Prezidentiabilul Antonescu, depasit de Ponta si Oprescu - sondaj CSOP

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 09:55
5417 citiri
Prezidentiabilul Antonescu, depasit de Ponta si Oprescu - sondaj CSOP
Foto: Arhiva

Liderul PNL, Crin Antonescu, este depasit in sondaje atat de colegul sau alianta, Victor Ponta, cat si de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Si partidul pe care il conduce Antonescu scade in preferintele electoratului, fiind depasit de PSD.

Premierul Ponta conduce cu cinci procente in fata prezidentiabilului USL, Crin Antonescu, la capitolul incredere, iar cand vine vorba despre raportul dintre cele doua partide, diferenta este de 12 procente, conform unui sondaj CSOP, realizat la comanda ziarului Evenimentul Zilei.

Astfel, conform cercetarii, despre Ponta au o parere buna 27% dintre repondenti, in timp ce 41% au o parere proasta si foarte proasta.

Numai 22% dintre cei care au raspuns sondajului au o parere buna despre Crin Antonescu, in timp ce 45% au o opinie defavorabila despre fostul presedinte interimar.

Satisfactia fata de Guvern

Totodata, releva sondajul CSOP, in luna noiembrie doar 27% se asteapta ca Executivul sa-si respecte promisiunile (comparativ cu 37% in luna mai), in timp ce 58% au declarat ca nu au asemenea asteptari.

Si nivelul de satisfactie fata de activitatea Cabinetului Ponta este redus - 28%, la egalitate cu cel fata de prestatia lui Ponta ca prim-ministru (28%).

De asemenea, 69% din respondenti se declara nemultumiti de activitatea Guvernului si 67% de cea a lui Ponta ca prim-ministru.

Cu toate acestea, Ponta este cu cinci procente peste Antonescu. Crin Antonescu, despre care 22% din respondenti au o parere buna, a fost depasit in sondaje si de edilul Bucurestiului, Sorin Oprescu, despre care 24% au o parere buna, plus ca numai 31% au o parere proasta, fata de 45% in cazul liderului PNL.

Presedintele Traian Basescu se bucura de increderea a 19% dintre subiecti, la egalitate cu liderul ARD Mihai Razvan Ungureanu.

Parerea despre partide

Cand vine vorba despre partide, diferenta este foarte mare. Astfel, 27% dintre respondenti au declarat ca au o parere buna si foarte buna despre social-democratii lui Victor Ponta. In schimb, liberalii au reusit sa impresioneze favorabil numai 15% dintre subiecti. PNL-ul se afla cu doar un procent peste PDL, partid despre care 14% din respondenti au declarat ca au o parere buna.

Despre PP-DD au o parere buna 11% dintre subiecti, despre UDMR - 7%, la egalitate cu UDMR si Forta Civica a lui MRU.

Referitor la aliante, conform sondajului CSOP, 36% dintre subiecti au o parere buna despre USL si 18% despre ARD.

Intentii de vot la parlamentare

In ceea ce priveste intentiile de vot la parlamentare, USL strange 48%, in timp ce ARD are 24% si PP-DD aduna 14%.

Sondajul CSOP a fost realizat in perioada 2-5 noiembrie, pe un esantion national de 1.006 persoane prin metoda chestionarului fata in fata. Marja de eroare este de 3,1%.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ponta depaseste sondaje Antonescu, #intentie vot sondaj CSOP, #parlamentare popularitate sondaj CSOP , #sondaj