Presedintele PES: Victoria USL este "o binemeritata revansa a lui Victor Ponta si a guvernului sau"

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 23:29
2620 citiri
Presedintele PES: Victoria USL este "o binemeritata revansa a lui Victor Ponta si a guvernului sau"

Partidul Socialistilor Europeni (PES) saluta cu caldura victoria Uniunii Social-Liberale in alegerile parlamentare de duminica din Romania, apreciind ca rezultatul votului reprezinta sprijinul de care se bucura cursul adoptat de coalitia la guvernare condusa de Victor Ponta si reflecta sprijinul popular puternic pentru politicile progresiste ale guvernului sau, informeaza un comunicat al PES dat publicitatii la Bruxelles.

Dupa luni de disputa, succesul coalitiei lui Victor Ponta marcheaza un sfarsit definitiv al disputei dintre primul ministru si presedintele conservator Traian Basescu, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

"Aceasta victorie este o binemeritata revansa pentru Victor Ponta si guvernul sau. Victor s-a confruntat cu multe provocari de la numirea sa ca prim-ministru - atat politice, cat si sociale - iar rezultatele de astazi reprezinta o dovada ca eforturile sale au dat roade. Cetatenii romani sunt cu totul in spatele lui Victor. Multumita acestui rezultat puternic, preocuparile si solicitarile poporului vor continua sa se faca auzita", a declarat presedintele PES, Serghei Stanisev, citat in comunicat.

El a adaugat ca aceasta victorie va accelera schimbarea progresiva pe care Victor Ponta o introduce. "In ultimele luni, nu au fost putine abuzurile si tentativele rau-voitoare ale oponentilor sai pentru a sufoca dezbaterea politica. Din fericire, cetatenii romani nu au fost pacaliti de asemenea tactici", a adaugat Stanisev.

Presedintele PES a participat la lansarea campaniei USL in fata a 80.000 de sustinatori, mai noteaza comunicatul PES. Este de asteptat ca datorita acestei majoritati parlamentare si in ciuda opozitiei presedintelui Traian Basescu, Victor Ponta sa-si reia indatoririle ca prim-ministru in zilele urmatoare. Saptamana trecuta, presedintele Basescu a incalcat politica de neutralitate a postului sau afirmand la un post de televiziune ca nu-l va nominaliza pe Victor Ponta indiferent de rezultatul alegerilor, dar acum este de asteptat sa cedeze din cauza sprijinului covarsitor pentru primul ministru din partea electoratului roman, conchide comunicatul PES.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PES felicitari USL rezultate alegeri, #rezultate alegeri parlamentare USL , #rezultate alegeri parlamentare 2012
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Poza elena7777777
elena7777777
rank 5
PES-ul nu e` bagat de nimeni in seama. Un fel de "umplutura"!