Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, vrea vot obligatoriu pentru Cotroceni

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 11:00 7231 citiri
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu (PSD), a votat duminica la scoala nr 5 din Buzau, la final declarand ca in opinia sa trebuie implementat votul obligatoriu pentru alegerea presedintelui tarii, pentru ca acesta sa fie legitimat de cat mai multi romani.

"Nu cred ca nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai multi romani sa mearga la vot. Vorbim despre prima functie in statul roman, avem exemplul celor din diaspora pe care ii felicit personal.

Ca la primul tur, de data aceasta, Parlamentul Romaniei cu toate institutiile au gasit forma de lege foarte buna pentru ca romanii sa mearga la vot. E un exemplu de urmat si de noi, cei din tara, cred ca ar trebui dupa aceste voturi o dezbatere foarte serioasa ca cel putin votul pentru presedinte sa fie obligatoriu, astfel incat presedintele sa fie legitimat de cat mai multi romani", a spus Ciolacu.

Intrebat daca e oportuna obligativitatea introducerii votului obligatoriu si pentru alegerea primarilor, Ciolacu a declarat: "M-am referit la votul pentru presedinte, fiind cea mai importanta functie. Ar fi un inceput, un exercitiu si apoi vedem cum decurge acest exercitiu si mergem inainte. Eu, personal, consider ca presedintele trebuie ales de cat mai multi romani".

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul in tara

Iata si desfasurarea ultimei zile de vot pentru alegerile prezidentiale in strainatate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News