Ponta si Tariceanu defileaza in sondaje, Ciolos ar fi cartea castigatoare pentru USR - Avangarde

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 09:41
8942 citiri
Ponta si Tariceanu defileaza in sondaje, Ciolos ar fi cartea castigatoare pentru USR - Avangarde
Foto: Avangarde

Un sondaj Avangarde realizat in primele zile din septembrie arata ca Gabriela Firea si Victor Ponta s-ar afla in topul politicienilor in care romanii au cea mai mare incredere.

Cat despre intentia de vot pentru partide in vederea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, prima sansa o are PSD, creditat cu 41%, urmat de PNL (30%). Mai intra cu greu in Parlament ALDE (7%), PMP (6%), UDMR (5%) si USR (5%).

Iata topul increderii in politicieni, in varianta Avangarde:

  1. Gabriela Firea 42%
  2. Victor Ponta 41%
  3. C.P. Tariceanu 40%
  4. Klaus Iohannis 38%
  5. Dacian Ciolos 37%
  6. Liviu Dragnea 34%
  7. Traian Basescu 28%
  8. Vasile Blaga 22%
  9. Alina Gorghiu 20%

Directorul si patronul Avangarde, sociologul Marius Pieleanu, a precizat duminica seara, pentru Realitatea TV, ca "cel mai important lucru este ca nu se confirma descresterea presedintelui Iohannis. A fost o scadere semnificativa in august (35%) pe care mi-o asum, insa ea nu se confirma acum".

In plus, acesta a subliniat faptul ca romanii nu ii cunosc pe ministrii tehnocrati din Guvernul Ciolos: "Cu exceptia lui Ciolos si a lui Vasile Dancu, nimeni din Guvern nu depaseste cota de 7% de incredere. Au o problema mare cu notorietatea".

In schimb, premierul are indicele de crestere cel mai mare: "Foarte aproape de presedintele Iohannis se afla premierul Dacian Ciolos, care a crescut, inregistrand un trend ascendent. A plecat de la 20% si a ajuns la 37%", a aratat Marius Pieleanu la Antena3.

Explicatia pentru increderea mare de care se bucura primarul Capitalei este, in opinia lui Pieleanu, ca Firea "e cel mai important produs al PSD din ultimii 10 ani. Din punct de vedere al victoriilor, aduceti-va aminte cand cineva din PSD a castigat functia de primar general al Capitalei. De pe vremea lui Ion Iliescu. De aceea, electoratul PSD e mandru de succesul doamnei Firea. De aceea, doamna Firea e valorizata pozitiv de toti votantii PSD din tara".

Cat despre presedintele PSD, Liviu Dragnea, acesta a inregistrat o crestere semnificativa in topul increderii de la condamnarea sa.

Pe de alta parte, Pieleanu a observat ca USR rupe din votantii PNL si sustine ca, daca Dacian Ciolos ar intra in USR, ar putea aduce un scor cu doua cifre la parlamentare.

Iata si cum stau partidele in sondajele comandate de liberali

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#sondaj Avangarde Ponta Firea Tariceanu Ciolos , #sondaj
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Despre ce vorbim?? PONZO de gorj ,cel mai mare escroc?
Poza schmit
schmit
rank 5
Ponzo de gorj si traDiceanu defileaza spre puscarie!!