Ponta - favorit la prezidentiale, cu scor sub 50% - sondaj Operations Research

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 08:07
4144 citiri
Ponta - favorit la prezidentiale, cu scor sub 50% - sondaj Operations Research

Un sondaj realizat la inceputul lunii iunie releva faptul ca Victor Ponta ar fi favorit daca s-ar inscrie in cursa pentru Cotroceni, premierul bucurandu-se de aprecierea a 45% dintre respondenti.

Potrivit sondajului Operations Research, 37% dintre subiecti sunt total de acord ca Victor Ponta trebuie sa devina candidatul PSD-UNPR-PC la Presedintie, iar acesta ar obtine aproape jumatate din voturi (45%) daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, informeaza Romania TV.

In aceleasi circumstante, presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi ales de 26% dintre cei intervievati, iar seful Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, de 13%.

Reprezentantul PMP, Cristian Diaconescu, ar obtine 5% din voturi, 4% - Dan Diaconescu, 3% - liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, 2% - Kelemen Hunor (UDMR). 2% dintre subiectii sondajului ar alege alt candidat.

Ponta ar castiga prezidentialele din primul tur - sondaj CSCI

Daca in turul doi ar intra Victor Ponta si Klaus Iohannis, potrivit acestui sondaj, scorul ar fi de 59% la 41%. In cazul in care batalia finala s-ar da intre Victor Ponta si Mihai-Razvan Ungureanu, premierul ar obtine 61%.

In ceea ce priveste increderea in diverse personalitati, ca de obicei guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este in top cu o cota de 58%, fiind urmat de europarlamentarul Mircea Diaconu - 42% si premierul Victor Ponta - 41%.

De destul de multa incredere se bucura si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu o cota de 39%, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu (36%), la fel ca liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis. Pe urmatoarele locuri s-au situat presedintele FC, Mihai-Razvan Ungureanu, cu 27%, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 23%, presedintele PDL, Vasile Blaga, cu 20%, presedintele Traian Basescu cu 19%, senatorul Crin Antonescu cu 15%, presedintele PMP, Elena Udrea, cu 13%, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, cu 11%.

Sondajul a cuprins si alt gen de intrebari. De exemplu, 57% dintre cei chestionati s-au declarat impotriva afirmatiei ca ideea PMP de a-l implica pe Traian Basescu drept principal sustinator a fost una potrivita.

45% dintre cei intervievati sunt impotriva afirmatiei ca ideea PNL de a folosi simbolistica Ligii Campionilor in campania electorala a fost una potrivita.

47% dintre cei care au raspuns chestionarului sunt total de acord ca ideea PSD de a sustine o campanie cu motive populare si cu mesaj despre mandria de a fi roman a fost una foarte potrivita.

Pe de alta parte, 37% dintre cei chestionati sunt total impotriva ca PDL si PMP sa se uneasca la loc, iar 41% sunt total de acord ca Traian Basescu reprezinta un rau mai mare pentru Romania decat PSD, iar 42% cred ca fostul premier Calin Popescu-Tariceanu ar trebui sa preia conducerea PNL.

Sondajul OR - Challenging Insights a fost realizat la nivel national, prin metoda CATI, in perioada 5-10 iunie, pe un esantion de 1.100 de persoane. Eroarea tolerata este de 3%.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Ponta candidat prezidentiale sondaj, #sondaj candidati prezidentiale , #sondaj