PNL, suparat: Ciolos sa se ocupe de inundatii, nu de reformarea partidelor. Maine discutam cu el

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 19:53
8175 citiri
PNL, suparat: Ciolos sa se ocupe de inundatii, nu de reformarea partidelor. Maine discutam cu el
Foto: Cezar Preda Facebook

Purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, a comentat duminica declaratia premierului Dacian Ciolos, care a spus ca s-ar fi asteptat la mai multa regenerare din partea partidelor. Cezar Preda sustine ca seful Executivului ar trebui sa se ocupe de inundatii.

Acesta a mai spus ca PNL va avea o discutie cu premierul luni.

"Eu cred ca domnul prim-ministru s-a ocupat de reforma clasei politice, iar noi, partidele politice, ne-am ocupat de sinistrati. Ar fi bine sa inversam putin rolurile si fiecare sa isi vada de treburile lui.

Este dreptul domniei sale sa isi exprime punctul de vedere, dar eu mi-as fi dorit - si PNL - sa fim acolo unde oamenii o duc greu, au nevoie de sprijinul autoritatilor, sufera cumplit acum. Cred ca acesta este rolul primului ministru si al Guvernului, mai ales ca este tehnocrat", a declarat purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, solicitat sa comenteze afirmatia premierului Ciolos.

PNL va incepe de maine (luni - n. red.) discutiile cu Dacian Ciolos pe tema reformarii partidelor politice, a afirmat Preda, adaugand ca "nu are dreptul sa judece democratia autentica - partidele politice".

"Despre celelalte afirmatii cu reformarea partidelor, ne rezervam dreptul sa incepem discutiile de maine (luni - n. red.) si cu domnia sa, despre cum se reformeaza unii si cum nu se reformeaza altii. Nu poti sa bagi toata clasa politica in aceeasi oala.

Nimeni din aceasta tara nu are dreptul sa judece democratia autentica - partidele politice. Poti sa le judeci reformarea sau nu. Discursul domniei sale, din cate am inteles eu, se referea tocmai la aceasta oferta electorala - ca nu este corespunzatoare. Nu pot sa ii reprosez, pentru ca este corect, dar pot sa ii spun ca eu as fi adaugat si cine nu a facut o oferta corespunzatoare, pentru ca asa este corect. Dar poate ca nu avea voie sa pronunte nume de partide si atunci s-a oprit la prima fraza", a mai spus Preda.

PNL va discuta cu Dacian Ciolos si despre problema sinistratiilor, a adaugat liberalul.

"De maine dimineata va trebui sa discutam ce se intampla cu situatia oamenilor care sunt sinistrati si acolo PNL are deja un punct de vedere. Trebuie sa ne ocupam de ea. De maine ne ocupam de Guvernul Romaniei, in sensul ce avem de facut pentru romani. Astazi este zi electorala. Ce sa facem mai mult de atat? Am inteles ca dansul s-a ocupat de noi, de partide. Noi nu ne putem ocupa de dansul astazi", a subliniat Preda.

Intrebat daca PNL nu este multumit de felul in care Guvernul a gestionat problema sinistratiilor, Cezar Preda a raspuns cu o intrebare: "Ce ati auzit dumneavoastra de la pupitrul Guvernului vizavi de aceste inundatii? Ce au facut? Stiti exact cate case mai sunt sub apa, cati oameni si-au pierdut casa, cati au murit, ce masuri de iau acum?". Citeste aici despre efectele dezastruoase ale inundatiilor in Romania, in ultimele zile.

El a sustinut ca aduce Guvernului "o critica constructiva".

Intrebat daca va depune o motiune simpla impotriva MAI, care gestioneaza problema inundatiilor, Cezar Preda a afirmat ca PNL nu santajeaza Guvernul si ca liberalii au anuntat ca vor sustine Executivul, in timp ce "restul au fugit ca sobolanii dupa ce l-au votat".

"Impreuna vom gasi solutii, dar trebuie sa le cautam repede si sa lasam criticile despre partide in planul doi", a conchis liberalul.

Premierul Dacian Ciolos a votat, duminica, impreuna cu sotia sa Valerie, la Zalau, precizand ca a optat pentru oamenii in care are incredere, dar ca se astepta "la mai multa regenerare a resurselor umane ale partidelor" si spera la o "dinamica mai buna la alegerile parlamentare".

Premierul i-a indemnat pe romani sa mearga la vot pentru ca "acum este momentul sa ne spunem punctul de vedere cel mai consistent". El a mai afirmat ca, de obicei, liderii spun ca au votat pentru democratie, prosperitate, dar toate astea sunt generalitati.

Ciolos a adaugat ca a votat pentru oamenii in care are incredere. "Am votat pentru oamenii vizavi de care sper ca pot sa faca din orasul asta mai mult. (...)

M-as fi asteptat la mai multa regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidati. Sper sa avem o dinamica mai buna pentru alegerile parlamentare", a spus premierul.

Intrebat daca spera ca pana la toamna sa se schimbe lucrurile, Ciolos a spus: " Ceva se va schimba, important este sa se schimbe in bine".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Cezar Preda Dacian Ciolos alegeri, #PNL discutii Dacian Ciolos luni, #Ciolos declaratii alegeri duminica, #PNL Ciolos reformare partide, #Ciolos reformare partide , #alegeri locale 2016