PNL semnaleaza o posibila frauda electorala in Italia

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 14:081918 citiri
PNL semnaleaza o posibila frauda electorala in Italia
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat ca liderii liberali au fost sesizati in legatura cu o frauda electorala in Italia.

Nicolai a mentionat ca liberalii vor pune la dispozitia tuturor un film in care se pot observa autocarele organizate si cum celor care merg sa isi exercite dreptul li se promite ca vor fi recompensati daca vor vota pentru Traian Basescu.

"La Bologna, in Italia, reprezentantul PDL Ionel Chiritoiu organizeaza transportul oamenilor la vot cu autocare, iar dupa exercitarea votului urmeaza sa fie invitati la o masa drept recompensa pentru ca au votat cu candidatul Traian Basescu. Va vom pune la dispozitie un film care inregistreaza acest incident", a declarat Norica Nicolai.

Vicepresedintele PNL a facut un apel pentru incetarea activitatilor ilegale, astfel incat alegerile sa se desfasoare in conditii normale.

"Vom monitoriza in permanenta sectiile de votare din strainatate", a spus Nicolai.

In ceea ce priveste turismul electoral, prim-vicepresedintele Ludovic Orban a tras un semnal de alarma cu privire la prezenta unui numar foarte mare de votanti in sectiile speciale de votare.

"Pana la ora 10, conform informatiilor pe care le-am centralizat si care in mare parte coincid cu informatiile de la Biroul Electoral Central, in sectiile de votare speciale au votat aproape 100.000 de romani. In marea majoritate sunt adusi cu microbuze si autocare. /.../ Prin mentinerea acestei rate de prezente la sectiile speciale, anticiparile noastre sunt ca se poate depasi numarul de 1 milion de votanti la sectiile speciale", a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai semnalat faptul ca sute de autobuze si microbuze in toata tara transporta votanti in alte localitati decat cele de domiciliu.

Exemplul dat de Ludovic Orban s-a referit la judetul Teleorman, unde angajati din localitatea Zimnicea sunt dusi sa voteze in comune cu primari liberali, respectivii angajati fiind domiciliati in alte judete.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
demos
rank 5
Sectiile de vot din strainatate sunt conduse de functionari MAE si SIE, printre care pot fi chiar de oameni corecti