PNL reclama nereguli in procesul electoral din sectorul 1, Prahova, Gorj si Ialomita

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 17:13
1486 citiri
PNL reclama nereguli in procesul electoral din sectorul 1, Prahova, Gorj si Ialomita
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu sustine ca in sectorul 1 al Capitalei si in judetele Prahova, Ialomita si Gorj s-au produs mai multe nereguli in desfasurarea procesului electoral.

El a aratat duminica, intr-o conferinta de presa, ca in sectorul 1 al Capitalei, la sectia 55, urna mobila era folosita cu permisiunea biroului electoral al sectiei de votare fara documente complete si era insotita de candidati ai PSD. Voicu a precizat ca in acest caz PNL a sesizat Politia.

"Un pic mai grav, tot in sectorul 1, angajati ai Politiei Locale, cateva zeci, sunt delegati ai PSD, UNPR sau PSD+UNPR in sectiile de votare", a adaugat liberalul.

Potrivit acestuia, legislatia interzice angajatilor Politiei Locale sa fie membri de partid, astfel ca, in acest caz, spune el, trebuie luate masuri urgente pentru sanctionarea celor care au incalcat prevederile legale.

In opinia sa, "la granita dintre trist si comic" se afla situatia de la Gorj, unde presedintele CJ, Ion Calinoiu, a fost lasat sa voteze la alta sectie decat cea la care era arondat. "Din slugarnicie pentru dl Ponta, dl Calinoiu a incalcat legea cu complicitatea presedintelui biroului electoral al sectiei de votare respective", a sustinut Voicu.

Liberalul a anuntat si ca in localitatea Slanic Prahova, PNL a sesizat Politia deoarece au disparut doua stampile de vot.

De asemenea, el a aratat ca in comuna Fierbinti din Ialomita primarul PSD continua campania electorala. Voicu a spus ca in comuna Colelia reprezentantul PNL este impiedicat de politie sa insoteasca urna mobila.

Mihai Voicu a facut apel la alegatori sa vina la vot. "Alaturi de toti oamenii politici, indiferent de apartenenta lor, fac un apel pentru exercitarea dreptului la vot, indiferent de optiunea politica pe care o are alegatorul. Este un drept constitutional, iar absenta nu rezolva altceva decat a incredinta altora decizia in numele tau", a afirmat liberalul.

Citeste mai multe despre motivul pentru care un membru al unei sectii de votare s-a baricadat in cabina si despre primele incidente la vot: Observatori si alegatori amenintati, probleme cu sistemul informatic, dosare penale.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii si date legate de votul de astazi.

EFOR si Funky Citizens ofera duminica asistenta electorala si indeamna cetatenii care au neclaritati sau probleme sa sune pana la ora 23.00 pe Telverde 0800 080 200 sau sa posteze pe platforma votcorect.ro.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#incidente alegeri locale 2016, #nereguli alegeri locale 2016 , #alegeri locale 2016