Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Alegeri > alegeri locale 2020
A   A   A

Planurile lui Orban pentru locale si parlamentare. Cand vor avea loc (Surse)

Planurile lui Orban pentru locale si parlamentare. Cand vor avea loc (Surse)
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)
Liberalii iau in calcul ca alegerile locale sa se desfasoare la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie, iar alegerile parlamentare, la termen, in decembrie.

Potrivit unor surse politice, presedintele Ludovic Orban le-a transmis liberalilor reuniti in sedinta Biroului Politic National, desfasurata in sistem de videoconferinta, ca doreste ca alegerile locale sa se desfasoare la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie, dar ca acest lucru depinde de modul in care evolueaza epidemia de coronavirus.

De asemenea, el a amintit ca se asteapta decizia CCR asupra ordonantei modificate in Camera Deputatilor, astfel incat s-a stabilit ca data alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se decide de catre Parlament, prin lege organica, cu cel putin 75 de zile inaintea votului.
In prezent, legislatia prevede ca Guvernul stabileste data alegerilor.

Presedintele PNL a mai spus ca alegerile parlamentare ar putea avea loc la termen, in decembrie, tot in functie de situatia de la acel moment.

UDMR, PSD si ALDE vor sa prelungeasca mandatele alesilor locali: Nu au timp in 4 ani sa faca investitii si sa ia fonduri europene
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 20 Mai 2020, ora 07:56

 Articol citit de 2324 ori

Citeste si: