Pirvulescu, despre rezultatele alegerilor: Iohannis are o marja foarte mica de manevra

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 00:13 4139 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Pirvulescu, este de parere ca rezultatele la alegerile parlamentare indicate de exit-poll-uri sunt previzibile, afirmand ca presedintele Klaus Iohannis este, in momentul de fata, in situatia de a avea o marja foarte mica de manevra.

Vezi aici rezultatele exit-poll-urilor

"Rezultate previzibile. Eu am considerat intotdeauna ca principal predictor rezultatul la 'Primari', deci cu o capacitate de 52 de primari, un scor de 45% - vom vedea daca se va confirma la numaratoarea finala - PSD obtine un scor previzibil", a declarat Pirvulescu.

Liviu Dragnea: Romanii au votat pentru mai multi bani in buzunarul lor. Nu e graba cu numirea premierului

In opinia sa, "nu acelasi lucru se intampla cu PNL, care acuza din plin, pe de o parte, aparitia USR, pe de alta parte, pierderea de voturi in favoarea PMP si ALDE".

Alina Gorghiu spera intr-un rezultat bun: Posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie premier inca se joaca

"Pentru ca este cat se poate de evident: o parte din primarii PNL au preferat sa sustina candidatii PMP, daca proveneau din PDL, sau ALDE, daca proveneau din PNL. Si, pe de alta parte, o parte din electoratul urban consistent a parasit PNL in favoarea USR.

PNL plateste din plin lipsa de leadership si incapacitatea de coordonare a alesilor locali si obtine un scor foarte slab si presedintele Iohannis este, in momentul de fata, in situatia de a avea o marja foarte mica de manevra", a sustinut el.

In ceea ce priveste USR, Cristian Pirvulescu este de parere ca acesta a obtinut "un scor bun, peste capacitati, datorita unei asteptari foarte mari din partea electoratului relativ tanar si urban, dar este un partid neexperimentat, care va avea foarte multe dificultati de intampinat in Parlament, prima dintre ele legata chiar de identitatea ideologica, pentru ca pare a fi fracturat intre doua orientari".

Nicusor Dan: Daca PSD formeaza o majoritate, noi nu vom fi in ea

"Iar in ceea ce priveste cele doua partide - ALDE si PMP - pana la numararea finala nu este sigur ca vor intra in Parlament, dar este foarte probabil ca PMP sa intre in Parlament datorita votului din diaspora", a mai spus analistul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News