#Parlamentare2016 Iata unde puteti vota, fie ca va aflati in tara sau nu

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 07:18
10010 citiri
#Parlamentare2016 Iata unde puteti vota, fie ca va aflati in tara sau nu
Foto: Arhiva Ziare.com

Azi au loc alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor, romanii urmand sa decida configuratia Parlamentului care va legifera timp de 4 ani.

Ziare.com te invita sa mergi la vot si totodata te ajuta sa identifici mai usor sectiile la care poti vota.

Pornim de la ideea ca esti la curent cu oferta politica a candidatilor si cu numele celor care iti cer sprijinul electoral in circumscriptia ta.

Prin urmare, ai decis cui ii dai votul. Dar unde iti poti exercita acest drept fundamental?

Ca sa afli daca ai fost inscris, potrivit legii, in Registrul Electoral si care este sectia la care ai fost arondat trebuie sa introduci datele personale pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente (AEP) la sectiunea dedicata Registrului Electoral.

In cazul in care, dintr-o eroare, nu te regasesti in registru, sau daca ai stabilita resedinta intr-o alta localitate, ai putea fi trecut pe listele suplimentare.

Vezi cum poti vota daca stai in alta localitate decat cea din buletin si in ce conditii vei fi trecut pe listele suplimentare.

Harta sectiilor de votare din tara si strainatate se gaseste si poate fi usor accesata pe Internet.

Daca ai domiciliul in tara, vezi harta sectiilor din tara si cum poti ajunge la fiecare dintre ele.

Atentie! La aceste alegeri s-a revenit la votul pe lista in cele 43 de circumscriptii (41 de judete + Bucuresti + diaspora), prin urmare poti vota oriunde in judetul in care ai domiciliul sau resedinta, iar daca esti din Bucuresti, la orice sectie din Capitala.

In schimb, NU poti vota in alt judet decat cel in care ai domiciliul sau resedinta (asa se intampla, de exemplu, daca esti plecat duminica la munte si nu revii in judet/Capitala pana la ora 21:00, la inchiderea urnelor).

Daca esti cetatean roman, dar locuiesti in strainatate si nu ai optat pentru votul prin corespondenta, vezi in ce conditii poti sa votezi pe 11 decembrie.

Foloseste harta interactiva cu sectiile de vot deschise in diaspora pentru a vedea care este cea mai apropiata de tine si consulta Ghidul lansat de MAE pentru diaspora, cu raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#cum votez 11 decembrie, #cum votez alegeri parlamentare 2011 , #alegeri parlamentare 2016