#Parlamentare2016 Daca votezi prin corespondenta, asigura-te ca expediezi plicul la timp!

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 08:52
5423 citiri
#Parlamentare2016 Daca votezi prin corespondenta, asigura-te ca expediezi plicul la timp!
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul de Externe le reaminteste romanilor din strainatate care au decis sa voteze prin corespondenta la alegerile parlamentare din 11 decembrie ca plicurile cu voturi trebuie sa fie expediate la timp, astfel incat ele sa ajunga cel mai tarziu pe 8 decembrie in Romania.

In caz contrar, plicurile cu voturi vor fi anulate, se precizeaza in clipurile informative de pe site-ul MAE.

"Trebuie sa expediezi plicul - care contine certificatul de alegator completat, semnat si datat si buletinul de vot - cu suficient timp inaintea datei votarii, pentru a asigura livrarea acestuia pana la data de 8 decembrie 2016, ora 24:00 - ora Romaniei, la sediul Biroului electoral pentru votul prin corespondenta. Plicurile livrate dupa 8 decembrie vor fi anulate, fara a mai fi desigilate", subliniaza MAE.

Alegatorii care au optat pentru votul prin corespondenta trebuie sa comunice de indata AEP daca nu au primit pana acum plicul cu buletinul de vot.

Citeste cu mare atentie toate detaliile despre modalitatile de vot pe care le au la dispozitie romanii din strainatate la alegerile din 11 decembrie si ce trebuie sa faci daca nu ai primit inca plicul.

"Biroul electoral pentru votul prin corespondenta va desigila plicurile cu voturi la data de 11 decembrie 2016, dupa ora 21.00", se mai arata in mesajul informativ.

Pe de alta parte, MAE informeaza ca, alaturi de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Autoritatea Electorala Permanenta, a organizat, in perioada 28-30 noiembrie, sesiuni tehnice de instruire la Bruxelles, Paris si Berlin in vederea pregatirii expertilor electorali si operatorilor de calculator care vor activa in cadrul birourilor electorale ale sectiilor de votare care vor fi organizate in strainatate.

Vezi si lista interactiva a sectiilor de votare deschise in strainatate.

Programul de instruire a inclus prezentarea modalitatii de operare a Sistemului de Monitorizare a Prezentei la Vot si de Prevenire a Votului Ilegal, conditiile si actele in baza carora cetatenii romani isi pot exercita dreptul de vot la o sectie de votare din strainatate, atributiile presedintilor sectiilor de votare, precum si comunicarea cu Biroul electoral de circumscriptie nr.43 (strainatate).

Ultima sesiune de instruire va avea loc la Chisinau, pe 5 decembrie 2016.

Anterior au fost organizate sesiuni de instruire la Madrid, Viena, Roma si Londra, iar in perioada 16-17 noiembrie a fost derulat un program de instruire prin videoconferinta pentru membrii misiunilor diplomatice si oficiilor consulare din statele ale caror sectii de votare au inregistrat o prezenta constanta si moderata in cadrul proceselor electorale anterioare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#vot corespondeta data limita , #alegeri parlamentare 2016