(P) Fara hotie construim spitalele! Ce propune Alianta USR PLUS pentru a imbunatati sistemul de sanatate

Publicitate electorala
Vineri, 24 Mai 2019, ora 12:30
12617 citiri
(P) Fara hotie construim spitalele! Ce propune Alianta USR PLUS pentru a imbunatati sistemul de sanatate

De 30 de ani ni se pune aceeasi placa: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru ca nu sunt bani. Nu avem autostrazi pentru ca nu sunt bani. Nu avem scoli noi pentru ca nu sunt bani. Romania nu este si nu a fost o tara saraca. Este o tara cu oameni saraci tinuti asa de o caracatita de hotie, coruptie si nepotism care a capusat institutiile statului la toate nivelurile.

In fiecare an, Ministrul Sanatatii are la dispozitie peste 250 de milioane de euro pentru investitii, dar PSD nu a construit niciun spital de la zero in toate guvernarile pe care le-a avut.

In 2016 Guvernul Ciolos a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE, dar acestea au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru ca le era greu sa fure.

Ce propune Alianta 2020 USR PLUS?

FONDURI PENTRU SPITALE

Sustinem acordarea de fonduri europene suplimentare pentru construirea de noi spitale si pentru modernizarea, la standarde europene, a retelei de spitale existente.

CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE

Militam pentru introducerea de standarde comune europene pentru calitatea serviciilor medicale si pentru managementul din spitale. Acest lucru va creste calitatea serviciilor de sanatate din Romania si va permite personalului medical sa capete siguranta ca merita sa isi faca meseria in tara.

RETEA DE TRANSPLANT

Romania nu este membra a niciunei retele de cooperare regionala pentru transplantul de organe. Vrem ca romanii sa aiba acces la aceste retele si vom milita la nivel european pentru reguli comune si transparente pentru transplant, care sa inlocuiasca sistemul corupt actual, bazat pe pile si relatii.

SERVICII MEDICALE TRANSFRONTALIERE

Propunem in Parlamentul European extinderea directivei europene pentru servicii medicale transfrontaliere, pentru ca romanii sa poata beneficia de servicii de sanatate care nu sunt disponibile in tara.

ACCESUL LA MEDICAMENTE ESENTIALE

Cerem introducerea de reguli europene si standarde minime pentru accesul la medicamente, in special cele esentiale.

PREVENTIE SI EDUCATIE

Vrem introducerea de programe europene de nutritie, preventie si de educatie in sanatate.

Voteaza pe 26 mai Alianta 2020 USR PLUS!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alian a USR PLUS, #Program USR Plus Sanatate , #alegeri europarlamentare 2009