Orban: Aratati celor care au votat PSD ca au fost mintiti. Vasile Blaga: PSD e slabit, dar nu e invins. La munca!

Sambata, 30 Martie 2019, ora 16:06
5446 citiri
Orban: Aratati celor care au votat PSD ca au fost mintiti. Vasile Blaga: PSD e slabit, dar nu e invins. La munca!
Foto: Arhiva Facebook/Rares Bogdan

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat sambata, la Timisoara, la intalnirea regionala la care au fost prezentati si candidatii liberali la Parlamentul European, ca PSD este "o grupare care este bantuita de fantoma comunismului" si ca in institutiile publice au fost angajati, in locul functionarilor profesionisti, "beizadele, cozi de topor si nepoti".

El i-a indemnat pe liberali sa arate celor care voteaza PSD ca gresesc grav.

"In aceasta campanie, prezentand cu adevarat ce vrem sa facem pentru Romania la nivel european, trebuie sa punem degetul pe rana, sa aratam fiecarui roman care si-a pus votul pe PSD si ALDE ca a gresit grav, ca a adus la putere un monstru care face altceva decat a promis in campanie. Trebuie sa le aratam ca au fost mintiti si ca partidele de guvernamant si-au batut joc de ei.

Parintii si bunicii nostri spera sa aiba dreptul la o viata decenta. Inventatorul pensiilor speciale a fost, este si va fi intotdeuna PSD. PNL lupta ca fiecare pensionar sa fie platit pentru cat a muncit si cu cat a contribuit la fondul de pensii. Au promis ca maresc punctul de pensie, ei au taiat. De la 1 ianuarie al fiecarui an au amanat cresterea punctului de pensie. Anul acesta, in loc sa creasca pensiile cu 9%, au amanat cresterea pe 1 septembrie, taind practic si in 2019 dreptul pensionarilor de a avea o majorare.

Minim 4 milioane de lei a pierdut fiecare pensionar. Sa fim cinstiti, pensiile cresc daca creste salariul minim pe economie si creste numarul salariatilor. Ce ar fi sa readucem in Romania un milion dintre fratii si surorile noastre care si-au luat lumea in cap din cauza PSD si sa contribuie la salariul minim si plata pensiilor", a spus Orban.

Liderul PNL a vorbit si despre functionari, despre care a spus ca ar trebui sa fie platiti pe masura performantelor lor.

"Functionarii trebuie sa fie bine platiti, dar dupa performante, nu cum se intampla de doi ani incoace. Functionarii de cariera, specialistii sunt din ce in ce mai putini in administratie pentru ca au trebuit sa faca loc beizadelelor, nepotilor, cozilor de topor care nu fac nimic in afara de a mai incasa o spaga in urma unor controale", a spus Orban.

Seful PNL a vorbit si de educatie si a criticat pe actualul ministru, Ecaterina Andronescu, despre care a spus ca a distrus invatamantul pentru a face loc fabricilor de diplome.

"Trebuie sa schimbam viziunea in domeniul educatiei, cand o aud pe Ecaterina Andronescu despre relansarea invatamantului tehnic si profesional imi vine sa arunc televizorul pe geam, auzind-o pe cea care a distrus invatamantul tehnologic si profesional pentru fabricile de diplome", a spus Orban.

Blaga: PSD nu a fost intr-o situatie atat de proasta in 30 de ani

Vasile Blaga, unul dintre candidatii PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat, la Timisoara ca PSD este un partid slabit, dar nu este invins si le-a transmis unor primari ca trebuie sa lase de la ei si sa traga pentru partid.

Vasile Blaga a declarat, sambata, la Timisoara, ca PSD poate fi batut doar prin munca, ca este un partid slabit, dar nu invins.

"PSD este intr-o situatie atat de proasta cum nu a fost niciodata in 30 de ani. Este slabit, dar nu este invins. PSD nu poate fi batut decat prin foarte multa munca. E nevoie de foarte multa munca, dusa pe toate planurile, pe toate nivelurile, dar va garantez ca nimic nu poate inlocui contactul direct cu cetateanul. Atunci esti militant PNL. Si atunci vom castiga. La munca! Si mai ales va spun un lucru: va trebui sa functioneze la turatie maxima", a declarat Blaga.

Vasile Blaga a transmis si un mesaj unor primari din PNL Timis care nu au fost prezenti la manifestrarea care a avut loc la Sala Olimpia din Timisoara, ei fiind nemultumiti de actuala conducere a filialei. Astfel, Blaga le-a spus sa lase de la ei si sa traga pentru partid.

"Am si un mesaj pentru unii primari din Timis: mai lasati de la voi si aduceti in batalie pe toti primarii, pe toti militantii pentru ca e nevoie de fiecare si atunci vom castiga aceste batalii electorale. Am auzit ca aici in vest o sa batem PSD-ul. Pai fratilor, daca nu castigam aici, unde vom castiga? Suntem in competitie electorala cu toate partidele care au depus liste electorale", a spus Blaga.

In finalul discursului el a indemnat liberalii sa participe si la referendumul din 26 mai, initiat de presedintele Klaus Iohannis.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Ludovic Orban PNL campanie PSD, #Vasile Blaga canddat europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Poza memorex
memorex
rank 1
daca nu asculta de blaga iarasi #rezista de pomana 4 ani