Opozitia nu poate initia nici motiuni simple - PDL va protesta, cere 300 de parlamentari

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 20:43
11603 citiri
Opozitia nu poate initia nici motiuni simple - PDL va protesta, cere 300 de parlamentari

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a atras atentia, marti seara, ca viitoarea Opozitie nu va putea initia nici motiuni simple in noul Parlament, apreciind ca majoritatea covarsitoare a USL este "la limita derapajului catre totalitarism".

Numarul parlamentarilor din viitoarea legislatura va fi de 588, fata de 471 se senatori si deputati, cati sunt in prezent. Dintre acestea, 395 de mandate vor apartine USL-ului, iar "PDL-ul nici nu poate initia motiuni simple, nu mai vorbim de motiuni de cenzura", a declarat Videanu, invitat la B1 Tv.

"Au fost majoritati care l-au urmat pe lider si au format dictaturi. In Europa civilizata, 17-18% pentru un partid este un procent bun, pentru ca regula democratiei este dialogul si formarea unei majoritati pe baza dialogului.

Actuala majoritate nu face decat sa demonstreze dorinta de revansa, dorinta de a plati polite, si aceasta este limita derapajului catre totalitarism", a apreciat democrat-liberalul.

Vom avea 588 de parlamentari - Vezi cine a intrat si cine a pierdut la mustata un mandat

PDL protesteaza fata de numarul mare de parlamentari

Parlamentul Romaniei va avea 588 de membri, in legislatura 2012-2016, o crestere considerabila, de la cei 471 de parlamentari cati au primit mandate in anul 2008. Astfel, Camera Deputatilor va avea 412 membri, in timp ce Senatul va numara 176 de politicieni.

In 2009, a avut loc un referendum al carui rezultat a indicat ca romanii isi doresc ca Parlamentul tarii sa fie limitat la 300 de membri, iar trei ani mai tarziu acest numar aproape s-a dublat.

Acum, Adriean Videanu anunta ca "PDL va protesta in felul sau" fata de numarul aproape dublu de alesi.

"Lumea trateaza cu foarte multa lejeritate referendumul aprobat de romani. Noi analizam foarte serios la nivelul partidului posibilitatea de a protesta fata de aceasta lipsa de respect fata de votul romanilor si vom protesta in felul nostru", a mai anuntat Videanu.

Culmea este ca ARD nu a reusit sa castige decat un singur mandat uninominal in alegeri, fiind vorba de Eugen Tomac, consilier de stat in Administratia Prezidentiala si candidat ARD la Camera Deputatilor in Colegiul 2 Diaspora.

Unii lideri ARD au intrat in Parlament de pe locul doi, la redistribuire. Astfel, liderul PDL, Vasile Blaga, dar si Mihai Razvan Ungureanu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Ioan Oltean au primit mandate doar dupa redistribuire. Si din aceasta cauza a aparut un numar mult mai mare de parlamentari, in judetele unde USL a castigat toate mandatele cu peste 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Videanu alegeri 588 parlamentari, #Parlament voturi Videanu, #PDL motiune parlament, #PDL protesteaza 300 parlamentari , #rezultate alegeri Bucuresti 2012