Ontanu a fost audiat la Parchet in dosarul alegerilor din 2009, dar presei nu a vrut sa zica mai nimic

Joi, 04 Mai 2017, ora 09:43 630 citiri
Foto: Digi 24 TV

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu a fost audiat, joi dimineata, la Parchetul General, in legatura cu cina dinaintea alegerilor prezidentiale din 2009, la care ar fi participat impreuna cu Laura Kovesi, Florian Coldea si George Maior.

Cei trei ar fi fost invitati de Gabriel Oprea la el acasa, cu pretextul aniversarii fostului primar al Sectorului 2, potrivit afirmatiilor lui Dan Andronic.

Ontanu a fost zgarcit in declaratii.

"Ce am avut de declarat am declarat in fata procurului si am dat toate elementele necesare", a spus fostul edil, evitand sa dea mai multe informatii jurnalistilor.

La insistentele acestora, Ontanu a spus: "Elemente despre audiere si despre situatia ca atare poate sa vi le dea doar procurorul".

"Este o ancheta in curs, in desfasurare. Si orice declaratie pe care poate sa o dea un martor ar putea sa ofere informatii altcuiva care poate sa profite de ea", a explicat fostul primar.

Intrebat daca la intalnirea respectiva de acum 8 ani a fost prezenta si Kovesi, Ontanu a precizat: "Sunt declaratiile dlui Andronic, iar declaratiile pe care le-am facut sunt confidentiale si le-am facut in fata procurorului".

"Am fost in calitate de martor citat si am venit asa cum trebuie sa faca fiecare cetatean", a mai spus fostul primar al Sectorului 2.

Amintim ca, pe 13 aprilie, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a vorbit despre intalnirea la care a facut referire Dan Andronic si la care ar fi participat Kovesi, Maior, Coldea si Vasile Dancu.

Oprea a mentionat ca a fost vorba despre o invitatie la masa cu ocazia zilei onomastice a lui Ontanu, din moment ce turul al doilea al alegerilor a avut loc chiar in ziua de Sfantul Nicolae.

"Am anuntat ca dau o masa, la mine acasa. Era ziua lui Ontanu. L-am invitat pe domnul Andronic, pe Anghel Iordanescu, pe Vasile Dancu, l-am invitat si pe domnul Maior. Masa a durat pana la ora 22.30 - 23.00. Eu nu stiu ce a discutat fiecare, mi-am facut datoria de gazda. A fost o simpla masa", a spus Gabriel Oprea la Antena 3.

Andronic sustine ca a fost sunat de Oprea dupa ora 21 si dupa rezultatele exit-poll-urilor, pentru a merge acasa la acesta. In plus, jurnalistul a precizat ca nu a fost vorba despre vreo masa, ci a mers in biroul in care se aflau Kovesi, Maior, Coldea si Dancu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News