Nou record in diaspora: Peste 600.000 de romani au votat deja

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 18:33 5499 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul romanilor care au votat in afara tarii a depasit 600.000, in jurul orei 18:30, marcand un nou record de prezenta pentru diaspora. Mobilizarea romanilor din diaspora a fost exemplara inca de vineri, prima zi de votare.

Inca din prima parte a zilei au inceput sa se formeze cozi la mai multe sectii de votare, printre care Londra si Basel, insa procesul de vot s-a desfasurat foarte bine, fiind mai multe sectii si organizare foarte buna. Comparativ cu timpul de asteptare de la europarlamentare, la alegerile prezidentiale s-a stat foarte putin la coada sau deloc.

Ca si la alegerile trecute, pe grupurile romanilor din diaspora au fost postate anunturi ale unor persoane cu masini care pot lua cu ei alti romani in drumul spre sectiile de votare, diaspora romana dand dovada de o solidaritate extraordinara.

Toti cei care ies de la sectiile de vot au acelasi mesaj pentru romanii din diaspora care inca nu au mers la urne: sa iasa la vot pentru o Romania in care sa isi doreasca sa se intoarca.

Seful Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Constantin Buica, a transmis ca programul de votare la sectiile din strainatate se poate prelungi la alegerile prezidentiale pana la ora 23.59.

Citeste cele mai importante informatii despre cum se desfasoara votul din diaspora

Vezi si Cele mai recente date despre prezenta la vot si comparatie cu alte scrutine

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News