Norica Nicolai: UDMR sa ramana in Opozitie

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 14:27
3464 citiri
Norica Nicolai: UDMR sa ramana in Opozitie

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, ca UDMR ar trebui sa ramana in Opozitie, iar o eventuala colaborare poate avea loc in Parlament pe revizuirea Constitutiei, precizand ca Uniunea trebuie sa-si asume efectele guvernarii cu PDL.

Intrebata cum vede ideea unei guvernari USL cu UDMR, Nicolai a raspuns: "Putem discuta despre o colaborare cu UDMR in vederea revizuirii Constitutiei si o colaborare in Parlament, dar nu mi se pare normal ca UDMR-ul sa fie prezent la guvernare".

Despre motivele pentru care UDMR nu ar trebui sa participe la guvernare, Norica Nicolai a raspuns: "In primul rand, UDMR este cel care a girat masurile impopulare, pe care USL constant le-a criticat, cele ale PDL. Au fost impreuna in Guvern si in momentul in care si-a asumat aceste masuri cu toata critica care a existat impotriva lor atunci sa-si asume si efectele guvernarii. Este partidul care a boicotat referendumul".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu presedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale si mi-a confirmat faptul ca UDMR de maine este dispusa si vom incepe discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminica noaptea, ca USL nu a discutat cu UDMR despre o alianta, nicidecum despre o alianta de guvernare, el aratand ca declaratia premierului Ponta referitoare la acest subiect inseamna disponibilitatea USL la a discuta niste "formule de asociere".

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, ca apreciaza "gestul" premierului Victor Ponta si ca dupa ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va incepe discutii cu USL, considerand ca interesele Uniunii trebuie sa fie reprezentate in Parlament si Guvern.

UDMR va avea in viitorul Parlament zece deputati si sase senatori alesi in mod direct in colegii din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare, intre ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo si Marko Bela, arata numaratoarea paralela a Uniunii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Norica Nicolai UDMR opozitie, #Norica Nicolai UDMR guvernare, #colaborare UDMR revizuire Constitutie , #rezultate alegeri parlamentare 2012