Noii europarlamentari romani si-au primit mandatele: Cine a lipsit, cine s-a pupat si ce rivali si-au dat mana

Joi, 29 Mai 2014, ora 17:51
6114 citiri
Noii europarlamentari romani si-au primit mandatele: Cine a lipsit, cine s-a pupat si ce rivali si-au dat mana

Viitorii europarlamentari care au fost alesi la alegerile din 25 mai si-au primit mandatele, joi dupa-amiaza, la Sala Palatului.

Printre cei care au lipsit, insa, de la inmanarea mandatelor de catre reprezentantii BEC se numara Mircea Diaconu, social-democratii Ecaterina Andronescu si Sorin Moisa, liberala Ramona Manescu si democrat-liberalul Theodor Stolojan. De altfel, Ecaterina Andronescu nici nu va mai merge in Parlamentul European, premierul Victor Ponta anuntand ca are nevoie de ea la bataliile din tara.

E oficial: Ecaterina Andronescu nu merge in PE. Cine ii ia locul

La sosirea la Sala Palatului, presedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, s-a salutat cu presedintele PSD, Victor Ponta, cei doi fiind foarte destinsi.

"Bravo, tine-o asa, cu dreapta", i-a transmis senatorul PNL deputatului PSD.

De asemenea, liderul liberal s-a intretinut cateva minute si cu presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

"Ce faci bai, baiatule? Cum te-am lasat si cum te gasesc", i-a spus Antonescu lui Dragnea. Intrebat de social-democrat daca Klaus Iohannis va candida la Presedintie, liberalul a raspuns: "Nu stiu, depinde. Te rog frumos, un pic mai respectuos. Sunt candidatul in vigoare al PSD".

La observatia presedintelui executiv al PSD ca a spus ca USL nu mai exista, Crin Antonescu a replicat: "Pai nu mai exista, n-am spus al USL, ci al PSD. E corect?".

Crin Antonescu a explicat lipsa lui Mircea Diaconu de la primirea mandatului prin faptul ca acesta ar avea probleme din cauza unei contestatii a mandatului sau.

In ce o priveste pe Ramona Manescu, liderul PNL a precizat ca secretarul general al partidului, Rares Manescu, i-a spus ca aceasta a lipsit din cauza unei probleme de sanatate.

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu s-a salutat cu europarlamentarul PDL Monica Macovei.

La primirea mandatului, Daciana Sarbu s-a pupat cu toti liderii aliantei PSD_UNPR-PC, in timp ce pe Victor Ponta l-a sarutat. De asemenea, Victor Ponta l-a imbratisat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#europarlamentari primit mandate, #BEC mandate europarlamentari , #alegeri europarlamentare 2014