Nicusor Dan s-a reinscris in USR si a semnat protocolul de constituire a aliantei cu PLUS

Vineri, 08 Martie 2019, ora 12:317573 citiri
Nicusor Dan s-a reinscris in USR si a semnat protocolul de constituire a aliantei cu PLUS
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Nicusor Dan a semnat, joi seara, protocolul de constituire a aliantei electorale "Alianta 2020 USR-PLUS", dupa ce s-a reinscris in Uniunea Salvati Romania. El mai spune ca va demisiona din partid "dupa ce formalitatile se vor fi terminat".

"Trebuia sa gasim solutia. (...) A existat problema asta, riscul ca o alianta pe care niste oameni vor sa o voteze sa nu poata sa candida. Singura solutie era ca eu sa cosemnez. Nu stiu daca nu e prea tarziu, dar singura alternativa era ca eu sa cosemnez.

Ca sa cosemnez trebuia sa fiu membru de partid, pentru ca altfel ar fi fost un fals. Solutia a fost sa fac o cerere de inscriere, care a fost aprobata de aseara (joi seara - n.red.) de filiala sectorului 6. Am semnat in calitate de membru si de presedinte inregistrat in registrul Partidelor Politice. Dupa ce formalitatile astea de inscriere se vor fi terminat, o sa revin la pozitia initiala, de independent", a declarat pentru deputatul Nicusor Dan.

Biroul Electoral Central a publicat, joi seara, decizia prin care a respins protocolul de constituire al aliantei electorale "Alianta 2020 USR-PLUS", motivand ca in documente presedinti ai formatiunilor sunt Nicusor Dan si Danes Raluca, nu Dan Barna si Dacian Ciolos.

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat ca motivarea BEC este "absurda" si ca Alianta va participa la alegeri, spunand ca vineri va contesta decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News