Nicusor Dan pierde din nou Bucurestiul, dar vrea in continuare sa-l salveze, pe el si restul tarii

Luni, 06 Iunie 2016, ora 09:39
7197 citiri
Nicusor Dan pierde din nou Bucurestiul, dar vrea in continuare sa-l salveze, pe el si restul tarii
Foto: Ziare.com

Nicusor Dan a asteptat rezultatele alegerilor de duminica la terasa Green Hours, alaturi de apropiati si ceilalti candidati ai Uniunii Salvati Bucurestiul la sectoare.

A ajuns inainte de 20:30 si a stat de vorba pe terasa cu prietenii sai si cu jurnalistii prezenti, dupa care s-a retras pana la momentul anuntarii rezultatelor exit poll-urilor.

S-a prezentat in fata camerelor alaturi de candidatii USB la sectoarele 2, 3, 4 si 6, Antoneta Bugner, Roxana Wring, Dumitru Dovrev si Mihai Danes, lipsind cea de-a cincea - Clotilde Armand, care avea sa fie indicata intr-un sondaj drept castigatoare la Sectorul 1.

A avut pregatit un discurs, pe care mai arunca din cand in cand cate o privire, cat timp la televizor au fost anuntate rezultatele exit poll-urilor - Gabriela Firea - 42% si Nicusor Dan - 29% - iar apoi castigatoarea Primariei Capitalei si-a rostit discursul la sediul PSD.

Era ascultata si starnea zambete si la Green Hours, in timp ce promitea "toleranta zero pentru coruptie", avandu-l alaturi pe Liviu Dragnea, care i-a oferit trei trandafiri pentru a o felicita, un alt moment privit cu amuzament mai mult amar.

"Nicusor, ne spui ca ne vedem la toamna, da? Asta a fost doar antrenamentul!", i-a strigat un cameraman lui Nicusor Dan cat Firea inca isi tinea discursul, destinzand atmosfera.

Foto: Ziare.com

Apoi Nicusor Dan, care in urma cu patru ani a obtinut doar 9,4% din voturile bucurestenilor si a ratat numirea in Consiliul General, pentru ca nu a fost votat si pentru aceasta functie de toti cei care l-au votat pentru primarie, a vorbit despre planurile sale.

Isi va continua activitatea in Bucuresti in calitate de consilier general si atat, pentru ca nu ar accepta un post de viceprimar, a spus el. A eliminat si varianta aliantei cu vreun partid "de acum" in Consiliul General.

Insa anuntul serii facut de Nicusor Dan a fost ca se pregateste si pentru alegerile parlamentare din toamna, cu un nou partid - Uniunea Salvati Romania.

Vrea ca USB, partidul pe care l-a creat din Asociatia "Salvati Bucurestiul", cu care a militat ani de zile pentru pastrarea patrimoniului din Capitala, de multe ori impotriva unor proiecte ale primariei, sa se alieze cu partide locale, noi, ca Partidul Pentru Iasi, pentru a constitui "o forta politica care sa reprezinte cetatenii".

La final, si-a exprimat bucuria pentru victoria anuntata a lui Clotilde Armand. Aceasta si-a facut aparitia dupa conferinta si a dat declaratii pe nerasuflate, inconjurata de jurnalisti pe terasa.

Vorbea precipitat despre cat e de "suparata" pentru ca "inca USL cu aliatii lor au castigat" si pentru ca atatia oameni nu stiau in ziua votului despre USB, "un partid facut de oameni care nu sunt politicieni si fac bine Romaniei de ani de zile".

Foto: Digi24 TV

I se atrage atentia ca este indicata drept castigatoare in Sectorul 1.

"Daca am castigat voi fi onorata, foarte onorata. Dezamagita ca am castigat o prezenta mica de vot, dar onorata. Daca am castigat, vom munci, vom munci foarte mult", a spus Clotilde Armand, vorbind in continuare despre accesarea fondurilor europene, proiecte de apa si canalizare, demiterea coruptilor din administratie si salvarea Romaniei.

Cand aude cuvantul "frantuzoiaca" in intrebarea unui jurnalist, spune hotarat: "Eu sunt romanca!".

Insa nici originile frantuzesti, care au distins-o in cursa electorala, nici discursul ei nu au facut-o pana la urma castigatoare, desi a fost singurul candidat la o primarie de sector care a dat emotii PSD.

Dar, dupa o noapte in care parea ca Sectorul 1 a ales altfel, in care s-a vorbit despre "marea supriza" si "istorie" la aceste alegeri locale, majoritatea si-a spus ca de obicei cuvantul, aceeasi majoritate rosie in tot Bucurestiul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Nicusor Dan rezultate alegeri , #alegeri locale 2016